Ole: Maguire volt az első számú célpontom

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer elárulta, a nyári átigazolási időszakban Harry Maguire megszerzése volt az első számú célja.


A csütörtökön zárult nyári átigazolási időszakban Daniel James és Aaron Wan-Bissaka mellett Harry Maguire érkezett erősítésként az Old Traffordra, miután hétfőn hivatalosan is bejelentették megszerzését a Leicester City-től.

 

A vasárnapi, Chelsea elleni Premier League idénynyitó mérkőzésüket megelőző sajtótájékoztatóján beszélve Solskjaer felfedte azt a pillanatot, amikor eldöntötte a sheffieldi születésű középhátvéd leigazolását a Rókák elleni februári bajnokit követően.

 

"Örömömre szolgál, hogy Harry-t már a sorainkban tudhatjuk" - kezdte Ole.

 

"Nagyszerű játékosa lesz ennek a klubnak. Ő volt az első számú célpontom, a megszerzése pedig időbe telt, de néha az ilyen dolgok nem mennek gyorsan."

 

"Többé-kevésbé a Leicester elleni előző szezonbeli bajnokit követően hoztam meg azt a döntésemet, hogy ha lehetséges, akkor meg kell próbálnunk megszerezni, mert nagyon labdabiztos és új dimenziót képes adni a csapat játékának."

 

 

Bár még csak pár napja mondhatja magát Vörös Ördögnek, Ole nagyon elégedett Maguire csapatba való beilleszkedésével, az új szezonra vonatkozóan pedig nagy reményei vannak újdonsült védője kapcsán.

 

"Már ilyen rövid idő alatt is érezni lehet a jelenlétét és azt, hogy milyen hatással lesz a csapatra" - tette hozzá.

 

"Ő egy vezér, egy már sokat megélt válogatott játékos, aki veszélyes a kapura, és egyben egy nagyon, de nagyon jó védő is."

 

Az angol nemzeti csapat oszlopos tagja nem az egyetlen olyan védő lesz, aki harcolni fog majd azért, hogy állandó játéklehetőséget vívjon ki magának a Manchester United hátsó alakzatában ebben a szezonban.

 

Mindazonáltal a norvég menedzser abban reménykedik, hogy nem kell túl gyakran rotálnia védőnégyesét a szezon indulását követően, mert így jobban össze tudnak szokni és megtudják ismerni egymást játékosai.

 

 

"Nagyon fontos, hogy legyen egy biztos alap amelyből kiindulhat a játékunk, ebben pedig mindig a csapat gerince a kulcs. Ha sikerül egy állandó hátvédsorral játszanunk, mögöttük Daviddal, akkor biztos vagyok benne, hogy elég helyzetet fogunk ahhoz kidolgozni, hogy gólokat szerezzünk."

 

"Ezek a fiúk nem csak egyszerűen védők. Támadó képességeik is vannak amellett, hogy jók a védekezésben."

 

Ole hiszi, hogy három új igazolása lendületet adhat csapatának az új szezonra, ahol a hazai színtér mellett az Európa-ligában is bizonyítaniuk kell.

 

"Úgy érzem, hogy jó úton járunk."

 

"Úgy érzem, hogy jobb játékoskeretünk és csapatunk van, amely jobb alapokat szolgáltat számunkra ahhoz, hogy ebben a szezonban fejlődjünk és megtegyük az első lépést, mert ahogyan már a nyár folyamán többször is elmondtam, időbe fog telni, mire visszajutunk oda, ahova szeretnénk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Chelsea

Premier League 1. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!