Hivatalos: Smalling egy évre a Roma játékosa lett

A Manchester United hátvédje egy évre kölcsönbe került az olasz fővárosba.


A mai napon Chris Smalling hivatalosan is aláírta a kölcsönszerződését a Roma csapatával, amely 2020. június 20-ig szól.

 

Az olasz klub 2,71 millió fontot fizet majd az angol védő szolgálataiért.

 

Smalling - aki egyébként a hatos számú mezt kapta - a következőket mondta: "Ez egy tökéletes lehetőség a számomra. Egy esély, hogy tapasztalatot szerezzek egy újabb bajnokságban, egy olyan remek csapatnál, amelynek nagy törekvései vannak - pontosan erre volt szükségem."

 

"Remélem, hogy hatalmas energiával tudok nekivágni. Alig várom már, hogy találkozzak az új csapattársaimmal."

 

 

Az angol játékos kilenc évvel ezelőtt érkezett az Old Traffordra a Fulham csapatától, azóta pedig 323 alkalommal lépett pályára a United színeiben.

 

Többek között kétszer megnyerte a Premier League-t, az FA-kupát, a Ligakupát és az Európa-ligát is.

 

"Nagyon örülünk, hogy egy ilyen tapasztalt játékost tudtunk megszerezni a Romába, amilyen Chris" - mondta az olaszok sportigazgatója, Gianluca Petrachi.

 

"Meggyőződésünk, hogy segítségünkre lesz abban, hogy tovább fejlődjön mind a csapat, mind pedig a vele együtt játszó csapattársak."

 

Smalling nem az egyetlen angol játékos az utóbbi időben, aki Olaszországban kötött ki. Korábban Ashley Cole, Michah Richards, Nathaniel Chalobah, Joe Hart és Eniola Aluko is megfordult a Serie A-ban.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!