Solskjaer reakciója a Southampton elleni döntetlenre

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer úgy érzi, hogy csapatának el kellett volna döntenie az első félidőben a Southampton ellen 1-1-re végződött bajnoki mérkőzést.


James gólja

"Ismerjük a kvalitásait, bal szélről befelé húzva pedig nagyszerű lövésekre képes. Remek gólt szerzett ma, emellett pedig folyamatosan be tudott futni a védelem mögé és a társainak is helyet csinált. Nagyon örülök ennek a fiúnak, mert mióta a csapatba került, azóta nagy hatással van ránk. Minden sikerét megérdemli. Nem mondanám rossz teljesítménynek egy fiatal sráctól, hogy három gólt szerzett három kezdőként és egy csereként játszott mérkőzésén. Tovább fog fejlődni ahogyan mi is, mert a csapat is egyre jobb. Kevesebb helyzetet engedélyezünk az ellenfeleinknek, már csak a kapott gólok számában kell változást elérnünk."

 

El kellett volna dönteni a mérkőzést

"Szerintem 1-0-nál el kellett volna döntenünk a találkozó sorsát. Jól kezdtük a mérkőzést, helyzeteket dolgoztunk ki, Juan [Mata] és Dan [James] pedig folyamatosan be tudott futni az üres területekre. Domináltunk az első 20-25 percben, de engedtük, hogy visszakapaszkodjanak a mérkőzésbe azáltal, hogy nem szereztük meg a második gólunkat és pontatlanságunk miatt elszórtuk a labdákat. Szerintem a megfelelő irányba tartunk, helyzeteket dolgoztunk ki idegenben egy olyan csapat ellen, amely folyamatosan letámadott minket és nagyon megnehezítette a dolgunkat. Még néhány hibát követően is bíztunk magunkban annyira, hogy hátulról hoztuk fel a labdákat, de a mindent eldöntő találat hiányzott a játékunkból."

 

A Southampton egyenlítőgólja

"Csak abban a 10-15 másodpercben voltunk bajban. A szögletük után egy jó fejest védett ki fantasztikusan David [De Gea], de nem voltunk elég élesek ahhoz, hogy blokkolni tudjuk utána a beadásukat, pedig a magas játékosuk nem volt láthatatlannak nevezhető a tizenhatosunkon belül. Fognunk kellett volna, meg kellett volna birkóznunk ezzel a helyzettel. Ez a két nagy lehetőségük volt, amelyek 10 másodpercen belül jöttek. A mérkőzés többi részében szerintem jól teljesítettünk."

 

 

Több gólt kell szerezni

"Rengeteg helyzetünk volt, számos ziccert készítettünk elő, de az utolsó darab mindig hiányzott a kirakósból. Pedig meg kell lennie. Meg kell tanulnunk csúnya gólokat is szerezni, nem csak bombákat. Mostanra már beszorítjuk az ellenfeleinket és körbejátszuk őket. Ami elégedettséggel tölt el, hogy nem kezdünk pánikolva beadogatni és hosszú labdákkal operálni, helyette inkább játszottunk és hogy őszinte legyek, gólt is érdemeltünk volna. Befásultnak és egy kicsit csalódottnak érezzük magunkat. Az előző három meccsünkön pontokat veszítettünk, pedig mindegyiken győzelmet érdemeltünk volna."

 

Friss hírek Pogbáról

"Kissé csúnyán kificamította a bokáját, de most el fog utazni a válogatottjához és remélhetőleg nem lesz olyan súlyos a baja, hogy ne tudjon játszani Franciaország színeiben."

 

Két hét szünet

"Ha nincs meccsed, akkor mindig hosszú időnek tűnik egy hét. De most csak élveznünk kell a válogatott meccseket és remélhetőleg a játékosaink jó élményekkel és mentalitással térnek majd vissza, hogy helyre tegyünk ezt a meccset."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!