Newcastle United 0-0 Manchester United

Gól nélküli döntetlent játszottak a Vörös Ördögök, ezzel jelenleg 7 pont az elõnyük az üldözõ Arsenallal szemben.


Három nagy kihagyott helyzet után gól nélküli döntetlen csupán a kedd esti találkozón.

Nem tudott a Manchester United kilenc pontra elhúzni az Arsenaltól, mivel csupán egy 0-0-ás döntetlent sikerült elérnie a ST. James' Parkban.


A csapatok:

Newcastle: Krul - Simpson, Williamson, Coloccini, Jose Enrique - Barton, Guthrie, Tiote, Gutierrez - Lovenkrands, Ameobi
Cserék: Soderberg, Ireland, Perch, Ryan Taylor, Steven Taylor, Kuqi, Ranger

Manchester: Van der Sar - O'Shea, Smalling, Vidic, Evra - Nani, Carrick, Anderson, Giggs - Hernandez, Rooney
Cserék: Kuszczak, Park, Fabio Da Silva, Evans, Gibson, Owen, Valencia


Lee Probert sípszavára a vendégek kezdték a találkozót, ráadásul már a második percben vezetést is szerezhettek volna. Evra ívelt remekül a szélen elfutó Rooney elé, aki belõtte a középen érkezõ Hernandeznek a labdát, ám a mexikói ordító helyzetbõl, 3 méterrõl a kapusba rúgta. 

 


Három perccel késõbb Nanit használta bójaként Gutierrez. A portugál védekezés címén csak állt, így az argentin szélsõ O'Shea és közte könnyen vitte el a labdát, majd lõtt a tizenhatosról, de Smallingnak sikerült blokkolnia.

Egy perccel késõbb Barton ívelt a kapu elé, Ameobi ballal még kapura tudta valahogy tenni a játékszert, de Edwin védett a rövidnél.

Az elsõ negyed órát meghajtotta a hazai United, sorozatban harcolták ki a szögleteket, kapujához szögezve a Vörös Ördögöket.

Ezt az idõszakot átvészelték Sir Alex Ferguson fiai és kezdték átvenni az irányítást és a területet is. Egy Carrick és egy Hernandez lövést követõen Rooney került hatalmas helyzetbe, már csak a kapussal volt szemben, de képtelen volt felette ellõni a labdát, a kapus fejjel még beleért a lövésbe, így a labda fölé szállt.

A Newcastle 1-2 szabadrúgással és beíveléssel próbálkozott, de míg az elõzõeket Barton nagyon gyengén lõtte, addig a beadásai sokkal jobbak voltak, de azokat meg a két támadó nem tudta értékesíteni.

Így gól nélküli állással vonultak a csapatok az öltözõbe egy gyorsan pörgõ, jó iramú elsõ félidõt követõen.

A folytatásra egyik menedzser sem változtatott a felálláson, de jól látszott, a hazaiak sokkal inkább védekezésre rendezkedtek be.

Ez pedig sem a Vörös Ördögöknek, sem a mérkõzésnek nem tett jót. helyzet alig volt a második játékrészben, középpályán sokkal többet tartotta a labdát a Manchester, de képtelen volt a Newcastle védelmét megbontani.

Egészen a 69. percig igazán komoly helyzet nem is alakult ki a találkozón. Ekkor Evra futott el az alapvonalig, majd a tizenegyes pontnál álló Giggshez passzol, aki nagy helyzetben a jobb kapufa mellé lõtt. A második félidõ egyetlen igazán nagy helyzete volt ez, nem sikerült értékesíteni.

A cserék egyik oldalon sem tudtak sokat hozzátenni ahhoz, hogy jobb legyen a találkozó, így az eredmény maradt 0-0.


Newcastle United 0-0 Manchester United
St.James' Park, 49025 nézõ
Vezette: Lee Probert

Newcastle: Krul - Simpson, Williamson, Coloccini, Jose Enrique - Barton, Guthrie, Tiote, Gutierrez - Lovenkrands(Ireland 69.), Ameobi(Ranger 72.)
Nem használt cserék: Soderberg, Perch, Ryan Taylor, Steven Taylor, Kuqi,

Manchester: Van der Sar - O'Shea, Smalling, Vidic, Evra - Nani(Owen 81.), Carrick, Anderson(Valencia 70.), Giggs - Hernandez, Rooney
Nem használt cserék: Kuszczak, Park, Fabio Da Silva, Evans, Gibson

Sárga lap: Williamson, Tioté illetve Carrick, Hernandez

A csapat legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Chris Smalling

 


fanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!