James: Fiatalon majdnem feladtam a futballt

A Manchester United szélsője, Daniel James elárulta, fiatalon majdnem feladta a futballt, mert "nem élvezte".


James mostanra a Manchester United kezdőcsapatának állandó tagja lett, a walesi válogatottban pedig már hat alkalommal szerepelt, de egészen másként is alakulhatott volna a 21 éves játékos élete.

 

A Hull City akadémiájára járva James majdnem felhagyott a futballal, hogy több időt tölthessen a barátaival.

 

"Az elején, majdnem 12 éves koromban, tulajdonképpen majdnem abbahagytam a futballt. Nem élveztem" - kezdte James az Inside Unitednek.

 

"Közöltem a szüleimmel: 'Inkább másik futballt játszanék'. Kimaradtam a barátaimmal való közös időtöltésekből. Szinte minden este edzésem volt, így mindenről lemaradtam. Az iskolából hazaérve szerettem volna elmenni a barátaimmal valahova, de nekem edzésre kellett mennem."

 

"Nagyon komoly megbeszélésem volt a Hull edzőivel, akik viszont azt mondták, 'Nem, szerintünk jó képességekkel rendelkezel és azt akarjuk, hogy maradj'."

 

"Természetesen élveztem a játékot - az egész csak arról szólt, hogy nem lehettem a barátaimmal. De ezek olyan áldozatok, amelyeket meg kell hoznod futballistaként azért, hogy minél messzebb juss. Manapság már tudom, hogy ennél sokkal több áldozatot is meg kell hozni érte."

 

Azt követően, hogy hét évet töltött nevelőklubjánál, a Hullnál, James a Swansea City-hez igazolt, ahonnan aztán idén nyáron 18 millió fontért került az Old Traffordra.

 

 

James a Premier League első öt fordulójában háromszor is eredményes tudott lenni a Vörös Ördögök színeiben, Walest képviselve pedig két gólt szerzett, véleménye szerint pedig a válogatottakban, legyen szó bármilyen korosztályról, hihetetlenül értékes tapasztalatokat gyűjthetett fiatalként.

 

"Szerencsére onnantól kezdve már maradtam. Voltak időszakok, amikor nem élveztem, de szerintem sokat fejlődött a személyiségem is, különösen az olyan események által, mint amikor 14 évesen első válogatott meccsemet játszhattam Wales színeiben."

 

"Első meccseimet Belgium és Svájc ellen játszottam, ez pedig hatalmas változást jelentett nekem, mert míg a Hullnál csatárt játszottam, addig Wales színeiben már szélsőt."

 

"Szerintem emiatt lettem mostanra szélső. Különben más pozícióban játszanék."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!