Solskjaer pozitív hozzáállást ígér az El-ben

Ole Gunnar Solskjaer kijelentette, a Manchester United mind a hat Európa-liga csoportmérkőzését meg akarja nyerni a szezonban.


A norvég menedzser reális célkitűzésnek tartja, hogy a Vörös Ördögök négy éven belül másodszor is magasba emelhessék a második számú európai kupasorozat megnyeréséért járó trófeát, a szezon korai szakaszára pedig pozitív játékstílust ígért.

 

"Az Európa-liga egy nagyszerű terep arra, hogy trófeát nyerjünk, mert az angol klubok nagyon jól teljesítettek korábban" - kezdte Ole az UEFA-nak adott interjújában.

 

"A csoportkör minden egyes mérkőzésének azzal a mentalitással fogunk nekivágni, hogy meg akarjuk nyerni, aztán meglátjuk ez hova vezet majd."

 

A manchesteriek hazai pályán, az Astana ellen kezdik meg ma este szereplésüket az európai kupaporondon. A norvég szakember arra számít, hogy a kazah bajnokcsapat - és az L-csoportbeli további ellenfeleik, azaz a Partizan Belgrád és az AZ Alkmaar - védekező felfogásban érkezik majd az Old Traffordra, de szerinte az ő csapata is képes lesz alkalmazkodni idegenben azokhoz az együttesekhez, akik maguknál akarják tartani a labdát.

 

"Különböző módjai vannak a futballban egy mérkőzés megnyerésének" - tette hozzá.

 

"Néha olyan csapatokkal találkozunk, akiket meg kell törni, olyan zártan védekeznek. Az Old Traffordon ilyen eléggé gyakran előfordul ellenünk."

 

"Én európai, norvég is vagyok, idegenben pedig a kontrajátékunkról vagyunk ismertek, úgyhogy nem okoz gondot, ha mélyebbre húzódva gyors ellentámadásokba lendülünk."

 

 

Ole kiemelte, hogy a United legemlékezetesebb győzelmei az európai kupaporondon olyankor születtek, amikor proaktívabb hozzáállásra volt tőlük szükség, amelyre hamar újabb példa akadhat, különösen október 24-én, amikor a Partizan Belgrádhoz látogatnak idegenben.

 

"Van néhány hihetetlen sebességgel és kontrázási készséggel megáldott játékosunk. Az elmúlt évek legjobb Manchester United teljesítményei az ilyen típusú játékosokat igénylő meccseken születtek."

 

"Ez egy mix - dominálhatjuk az ellenfelünket, de azt is hívhatjuk dominanciának, ha védekezünk, mert tudjuk, hogy ha megszerezzük a labdát, akkor jó helyzetbe kerülünk ahhoz, hogy gyors ellentámadásokat vezessünk."

 

A manchesteriek szezon korai szakaszában nyújtott teljesítményeit - különösen a Chelsea elleni hazai, 4-0-s győzelmet - a támadójátékosok szűnni nem akaró letámadásai jellemezték. Solskjaer hiszi, hogy ez a játékstílus előremutató a Vörös Ördögök számára, mind a közönség feltüzelése, mind pedig az ellenfelek hibára késztetése érdekében.

 

"Szerintem a modern futball egyre inkább a magas intenzitásról szól, a magasan letámadó csapatok pedig egyre sikeresebbek. Ennek a megoldásához azonban megfelelő edzettségi állapotra van szükség."

 

"A szurkolóink nagyon szeretik, ha az Old Traffordon a támadóink nem hagynak egy másodpercnyi levegővételt se az ellenfél védőinek."

 

"Ez az, amit el akarunk érni - nem akarunk egy csapatnak se lehetőséget hagyni a támadásépítésre, amikor az Old Traffordon játszanak."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!