Ole: Nem aggódom Rashford miatt

Valószínűleg vasárnap, a West Ham United elleni idegenbeli bajnokin is Marcus Rashford vezetésével fog rohamozni a Manchester United támadószekciója, Ole Gunnar Solskjaer pedig támogatásáról biztosította az angol játékost, hogy javuljon a kapu előtti formája.


A menedzser arra számít, hogy a csapat legutóbbi három mérkőzésének kihagyása után Anthony Martial a Kalapácsosok ellen sem lesz bevethető Londonban, míg Daniel James kihagyta az Astan elleni meccset megelőző edzéseket és a holnapi napon fog orvosi vizsgálatokon átesni.

 

Rashford a szezon első tétmeccse, a Chelsea 4-0-s legyőzése óta nem tudott akcióból eredményes lenni, azóta szerzett két gólját tizenegyesekből szerezte szintén a Kékek és múlt hétvégén, a Leicester City ellen.

 

A 21 éves játékos közel állt hozzá, hogy bevegye csütörtökön este az Astana hálóját az Európa-liga nyitó csoportmérkőzésén, ám ez végül nem jött össze neki.

 

"Voltak lehetőségei" - ismerte el Solskjaer a tegnapi lefújást követően.

 

"Természetesen három gólt is szerezhetett volna ezekből [az Astana ellen], de a kapusuk fantasztikus védéseket mutatott be. De nem aggódom emiatt."

 

"Minden egyes napon dolgozunk ezen Marcusszal az edzéseken, ő pedig fejlődni akar és jobbá akar válni."

 

"Egy alkalommal jobb helyett bal lábbal fejezhetett volna be egy helyzetet. De ez egy ilyen nap volt. A kapusuk kimagasló teljesítménnyel rukkolt elő."

 

"Mindegyik idei gólunkat támadó szerezte Marcus, Anthony [Martial] és Daniel [James] személyében, szóval biztos vagyok benne, hogy még számtalan gólt láthatunk majd idén Marcustól."

 

"Marcus még mindig nagyon fiatal. Fejlődni fog. Csatárként 26-27 éves korodig nem érsz el a csúcsra. Ő még mindig tanulja, hogy különböző körülmények között milyen befejezésre van szükség."

 

 

A menedzser azt is elárulta, továbbra is rotálni fogja Rashford pozícióját a kezdőcsapat támadószekciójában.

 

"A mai kor támadói mások, mint a tradicionális 9-esek" - tette hozzá Ole.

 

"Már nem sok ilyen típusú játékos maradt."

 

"Marcus a támadószekció mindhárom pozíciójában bevethető, ahogyan Anthony is. Tulajdonképpen négy ilyen poszt létezik - jobb, bal, csatár és hátravont ék. Mason is képes erre. Egyikük sincs bebetonozva egyik posztra se. Mindenki fel fog tűnni különböző pozíciókban."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!