Manchester United 1-1 Rochdale, t.e: 5-3

1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel jutott tovább a Manchester United a harmadosztályú Rochdale ellen.


Ole Gunnar Solskjaer a kezdőcsapatba tette Paul Pogbát, aki felépült sérüléséből. A pályán volt a meccs elejétől Phil Jones és Sergio Romero is, ám a csapatkapitányi karszalag Axel Tuanzebén volt. Talán hirtelen meglepő lehetett sokaknak, ám a fiatal védő az utánpótlás csapatainál is kapitányként játszott sokszor, többen elmondták már róla, hogy nagyon jó kvalitásai vannak ehhez a szerephez is.

 

A Rochdale nem ijedt meg nagynevű ellenfelétől, magabiztosan járatták a labdát és az első lehetőség is előttük adódott. Fred vesztett labdát saját térfelének közepén, a vendégek három játékosa azonnal kapu felé rohant és csak két védő volt szemben velük, de Tuanzebe kiválóan szerelt, megállítva a támadást.

 

A United nagyon magasan megkezdte a letámadást és az első 10 perc végén már egyre hatékonyabban sikerült megszerezniük a játékszert. Egy ilyen után Fred lágyan ívelt középre, ahol Pogba próbált társhoz fejelni, de a védelem mentett.

 

A 15. percben nagy kavarodás alakult ki a Rochdale védelmében, végül nagy nehezen a kapusig jutott a labda, aki azonban rosszul rúgta ki azt - nem először. Pogba szedte össze a játékszert, ám lövése csúnyán kapu fölé szállt. Illett volna kaput találni ebből...

 

Három perccel később volt dolga bőven Sancheznek, előbb Chong beadását öklözte ki, majd Pereira lövését kellett fognia.

 

A félidő felénél kezdett megint éledezni a kiscsapat, ám egy szöglet utáni kontra majdnem a vesztük lett, azonban Pereira átadását Rojo nem tudta kapuba fejelni, mert Sanchez hárított.

 

Rojónak megjött a kedve, kétszer is lövéssel próbálkozott, előbbi a kapu fölött hagyta el a játékteret, utóbbi pedig megpattant és szöglet lett belőle, ami után az argentin fejelt, de sajnos elsuhant a labda a kapufa mellett.

 

A 30. percben Pogba ívelt kapu elé, Pereira nem érte el a labdát, de majdnem így lett jó, a kapust meglepte az egész eset, szerencséjére azonban a labda elkerülte a kaput.

 

A 34. perc nagy manchesteri helyzetet hozott; Greenwood jobb szélről ívelt kapu elé, Pogba kiválóan érkezett, de fejese centikkel a léc fölé szállt. Nem sokkal később talán még nagyobb esély adódott, amikor Pogba labdaszerzése után Lingard ugratta ki Greenwoodot, a fiatal csatár egyedül törhetett kapura, védő nem zavarta, 18 méterről kapura lőtt, de Sanchez nagyot védett.

 

Közeledve a félidő végéhez, a United óriási fölényben játszott és ki sem engedte ellenfelét saját térfeléről. A 43. perc megint nagy helyzetet hozott, szép passzolgatás után Wan-Bissaka beadását Lingard fejelte meg nagyszerűen, a kapus verve volt már, de a labda megint elkerülte a kaput, még ha csak centikkel is.

 

Szünetre gól nélküli döntetlennel vonultak a csapatok, aminek leginkább a 6000 vendégszurkoló örülhetett. Bár a hazaiak fölényben voltak és csak nekik voltak helyzeteik, egyet sem sikerült belőni. Magabiztosság hiánya látszódott a csapaton, sok hibát vétettek a játékosok a támadó harmadban, rossz döntéseket hoztak.

 

A félidőben Jones helyett a fiatal Brandon Williams folytatta, aki most mutatkozott be a felnőttek között.

 

Az első helyzet a United előtt adódott, Pereira lövése pattant meg egy védőn, ami így lett veszélyes igazán, de a kapusnak szerencséje volt.

 

Az 52. perc majdnem Rochdale gólt hozott. Rathbone kiválóan tört be az ötösre, alapvonalról visszagurított, csapattársa kapura lőtt, Wan-Bissaka a gólvonal elől mentett hatalmasat.

 

A következő percben Wan-Bissaka beadása találta meg Greenwoodot a rövid kapufánál, a csatár lövését azonban nagy bravúrral védte Sanchez.

 

Egy órányi játék után megint egy gyors kontrát vezettek a hazaiak, melynek végén Greenwood lőtt 14 méterről, de Sanchez védeni tudott. Hihetetlen, hogy senki nem tudott még betalálni a Rochdale hálójába.

 

A 68. perc végre gólt hozott; Williams szerzett labdát a félpályánál, megiramodott előre, Pereirát játszotta meg, aki tovább adta a labdát Lingardnak. Jesse Greenwoodot találta meg, aki egy csel után a kapuba bombázott, 1-0 a Unitednek.

 

A Rochdale azonnal megpróbált reagálni, de Camps próbálkozását könnyedén védte Romero.

 

Sokáig nem tartott a manchesteri öröm, hiszen a 76. percben a semmiből jött egy kiváló hosszú labda, amit a bal szélről beívelt átadás követett, melyre érkezett a 16 éves Matheson és 10 méterről a kapuba lőtt, 1-1!

 

Nyomott a United, de a helyzetek nem nagyon jöttek. Bár Greenwoodnak volt egy lövése, ami centikkel elkerülte a kaput, de a 85. percig semmi nem történt. Akkor egy jó passzolgatás után James laposan centerezett, de Wan-Bissaka nagyon eltörte a labdát.

 

Egy perccel később Fred lövésénél kellett nagyot védenie Sancheznek.

 

Hat perc ráadásban is próbálkozott a United, de nem sikerült újabb gólt elérnie, így büntetőkkel dőlt el a továbbjutás.

 

Mata kezdte a tizenegyeseket, magabiztosan lőtte a jobb alsóba.

 

Andrew volt az első a Rochdale csapatából, Romero érezte az oldalt, de nem tudott hárítani.

 

Pereira is magabiztosan lőtte be.

 

Keohane állt a labda mögé, lövését Romero kivédte, előnyben a United.

 

Fred bal alsót választotta, nem hibázott.

 

Morley jobb alsóba lőtt, Romero bal alsóba vetődött.

 

Greenwood helyezte le a labdát, nyugodtan, magabiztosan helyezte a kapu bal felébe.

 

Wilbraham értékesítette a büntetőjét, de mivel James is belőtte, így a United nyerte a csatát.
 


Ligakupa, 3. forduló
Manchester United 1-1 Rochdale
Old Trafford

 

Vezette: John Brooks

 

United: Romero, Wan-Bissaka, Jones(Williams 46.), Tuanzebe, Rojo, Fred, Pogba, Pereira, Lingard(Mata 85.), Chong(James 60.), Greenwood.
Nem használt cserék: Grant, Lindelöf, Garner, McTominay

 

Rochdale: Sanchez, Norrington-Davies, McNulty, Dooley(Wilbraham 74.), Williams, Camps, Keohane, Rathbone(Andrew 81.), Morley, Henderson(Ryan 91.), Matheson
Nem használt cserék: Lynch, Bradley, Tavares, Thomas

 

Gólszerző: Greenwood 68' illetve Matheson 76'

 

Sárga lap: Williams

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!