A Schalke tiszteletben tartja Neuer döntését

A kapus kész egy új kihívásra, miután elutasította a számára felkínált új szerzõdést.


A Schalke felfedte, tiszteltben tartják Manuel Neuer döntését - hogy nem fogadta el az új szerzõdést -, amennyiben a kapus felkészült a nyári távozásra.

 

Neuer jelenlegi szerzõdésébõl mindössze 12 hónap van hátra, és a Schalke elszántan próbálta meggyõzni a német válogatott hálóõrt, hogy hosszabbítsa meg kontraktusát.

 

Azonban a 25 éves portás a hétvégén elárulta, már döntött következõ állomáshelyérõl és kizárólag arra vár, hogy csatlakozhasson a Bayern Münchenhez.

 

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a Manchester United kiesett a potenciális kenyéradók közül és a tehetséges német kapus nem csatlakozik a Vörös Ördögökhöz a nyáron.

 

Bár a két klubnak meg kell még egyezni az átigazolás összegérõl, a Schalke megerõsítette, hogy beletörõdtek Neuer szezon végi távozásába.

 

"Bármennyire is bánt minket a távozása, elfogadtuk a fejleményeket és tiszteletben tartjuk azt" - kommentálta a Schalke sportigazgatója, Horst Heldt.

 

"A dolgok alakulása az elkövetkezendõ hetekben, vagy hónapokban felszínre kerülnek majd, de most a kihívásainkra koncentrálunk, és így teszünk a szezon hátralevõ részében is."

 

 

Neuer is megszólalt a klub hivatalos holnapján: "A döntésem bármiféle külsõ befolyás nélkül hoztam meg."

 

"A döntésemnek nincs köze az edzõ váltáshoz, vagy más személyhez egy másik klubnál."

 

"Hatalmas köszönettel tartozom a Schalkénak és kivételes szurkolóinak, de szeretném megragadni az alkalmat a váltásra, miután 20 éve hûen szolgálom a klubot."

 

"Meghoztam ezt a döntést és a nyilvánosság elé szerettem volna tárni, de most a csapat szezonra kitûzött céljaira fókuszálok."

 

"Abban egyetértünk Horst Heldttel, hogy békében és csendben kell cselekednünk, hogy a lehetõ legsikeresebbek legyenek a következõ mérkõzéseink."

 

Sir Alex Fergusonnak tehát tovább kell keresnie a szezon végén visszavonuló Edwin van der Sar utódját, amennyiben nem elégszik meg jelenlegi kapusállományával.


SkySports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!