FA Youth Cup: United 4-0 Chelsea

Will Keane mesterhármasával és Ravel Morrison góljával a Vörös Ördögök kiütötték a Chelseat és 6-3 összesítéssel jutottak a döntõbe.


Több, mint 9000 nézõ elõtt az Old Traffordon fogadta a Manchester United U18-as csapata a Chelsea fiataljait. A vendégek az elsõ mérkõzést hazai pályán 3-2 arányban megnyerték és bizakodtak abban, sikerül bejutniuk a döntõbe.

 Egészen a 38. percig továbbjutásra is álltak, ekkor Van Velzen a bal oldalon tört be a tizenhatosra, majd a tizenegyes pontnál álló Pogbát találta meg labdájával, aki lövésre gurította le az érkezõ Morrisonnak. Ravel lövése egy védõn megpattanva a kapus felett a hálóban kötött ki, 1-0 a Unitednek, összesítésben 3-3, idegenben lõtt góljainak köszönhetõen ekkor már a hazaiak álltak továbbjutásra.

 



Négy percet kellett várni az újabb gólra, ekkor Pogba játszott a bal szélen felfutó McGintyhez, aki remekül ívelt középre William Keane pedig közelrõl, védõk szorongatásából befejelte a United második gólját.


Kiválóan elosztották a gólokat a Vörös Ördögök, a második félidõre is hagytak kettõt. Az utolsó negyed óra kezdetén Morrison tört a Chelsea védelmére, a balján felfutó Blackettet hozta játékba, aki majd az alapvonalig elfutott, majd bepasszolt a rövid saroknál érkezõ Will Keannek, kinek lövése elõször elakadt a kapusban, de végül sikerült bekotornia a labdát a hálóba, ezzel módosítva 3-0-ra az eredményt.


Tunnicliffe szerzett a középpályán labdát a 85. percben, majd ugratta ki Will Keanet, akit a kapus elsodort saját tizenhatosán belül, a játékvezetõ pedig büntetõt ítélt. A tizenegyest a sértett maga lõtte a jobb alsó sarokba, bár a kapus jó irányba mozdult, nem tudott védeni, ezzel Keane mesterhármast elérve 4-0-ra módosította az állást.


Összesítésben 6-3-mal az FA Youth Cup döntõjébe került a Manchester United, ahol a Sheffield United ellenfele lesz.


FA Youth Cup
Manchester United 4-0 Chelsea
Old Trafford, 2011.04.20

United: Johnstone - M.Keane, Thorpe(csk), Fornasier, McGinty - Tunnicliffe, Pogba(Lingard 89), Cole, Morrison (Lawrence 90), van Velzen (Blackett 73) - W.Keane
Nem használt cserék: Coll, Massacci

Gólszerzõ: Morrison 38., Will Keane 42.,75., 86. (utóbbi 11-es)


 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!