Solskjaer reakciója az Arsenal elleni döntetlenre

Ole Gunnar Solskjaer szerint igazságos eredmény született hétfőn este a Manchester United és az Arsenal 1-1-es döntetlenje alkalmával.


Mindkét csapat a győzelemre hajtott

"Valószínűleg mindkét csapat egy pontot érdemelt. Mindkét gárda győzni akart, egyik se érdemelt többet, mint a másik. Pozitív kezdést, hozzáállást és vágyat láthattunk ma este tőlünk. Most meg kell tanulnunk, hogyan csináljunk 2, 3 vagy 4 gólos előnyt az 1-0-s vezetéseinkből. Szükségünk van a második gólokra. Nem húzhatjuk be a féket, és engedhetjük az ellenfelet felbátorodni, ahogyan tettük azt a második félidőben. A Southampton, a Wolverhampton ellen és most is megszereztük az első gólt, de szükségünk lenne a következőre is."

 

Szuper Scott McTominay

"Igen, nagyszerű lövés volt, de mindenek előtt egy remek kontratámadás. Megmutattuk, hogy van a lábainkban sebesség, Scotty pedig remek lövést eresztett el. Én soha nem tudtam így meglőni a labdát. Jól játszik. Sokat tanul. Ő egyike azon hat akadémistánknak akik ma a kezdőcsapat tagjai voltak, melléjük pedig még Mason Greenwood is beállt csereként. Ez nagy pluszt jelent számunkra és büszkék is vagyunk rá. Scotty is egyre jobb és jobb lesz."

 

 

Vitás VAR-döntés

"Ashley [Young] egyértelműen azért emelte a kezét, mert látta a partjelzőt és talán kicsit hezitált. Talán blokkolhatott volna. Valószínűleg ez segített volna David [de Gea] számára, de ez már nem jelent vigaszt számunkra, mert ez egy tökéletesen kivitelezett gól volt részükről [Arsenal]. A partjelzőnek valószínűleg lent kellett volna tartania a zászlaját. Hatással volt a helyzetre azáltal, hogy tévesen felemelte. Ha ilyen eset történik, akkor inkább ki kell várni és csak később szabad a magasba emelni."

 

Potenciális büntető?

"Volt egy kezezés gyanús eset - rengeteg olyan büntetőt érdemlő eset van, amelyet ha a játékvezető nem ítél meg, akkor nem tudsz vele mit csinálni. De ez egy folyamatban lévő munka. Én a megfelelő és igazságos döntések mellett vagyok, ők pedig ma egyértelműen megérdemelték a góljukat."

 

Rashford helyzete az első félidőben

"Marcus a sebességével megfélemlíti a védőket. Néha bízik a befejezéseiben és a lövéseiben - ma sokat cipelte a labdát, talán legközelebb majd elvállalja."

 

 

Megtartani a vezetést a mérkőzések végéig

"1-0-ra vezettünk, de nem tudtuk megszerezni a második gólunkat. Ez az, amit meg kell tanulnia a csapatnak: a pálya mindkét végén szükség van a gyilkos ösztönünkre. Rengeteg mérkőzésen vezettünk 1-0-ra, de ebből egyértelműen tanulni fogunk. Szerintem ma több játékos számára is egy újabb lépcsőfokot jelentett a tanulási görbében ez a mérkőzés, mert csúnyán kaptunk gólt. Néha ugyanilyen passzok után ki tudjuk játszani a labdát és jól néz ki a játékunk, de most ebből is tanulnunk kell."

 

Le kell vonni a pozitívumokat

"Rengeteg dolgot kell megvizsgálnunk, de emellett számos olyan tényező is akad, amely önbizalmat ad számomra. Beszélhetünk a teljesítményekről, de csak az eredmény számít. Beszélhetek arról, hogy hét mérkőzésből haton jó teljesítményt nyújtottunk, az eredmény árul el mindent. A West Ham ellen tudásunk alatti produkciót nyújtottunk, de nem annyira volt rossz, mint amennyire az be lett állítva."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!