Korai csapathírek az Alkmaar meccs előtt

Ole Gunnar Solskjaer elárulta, Anthony Martial nem fog időben visszatérni csapatába ahhoz, hogy csütörtökön pályára léphessen az AZ Alkmaar elleni Európa-liga csoportmérkőzésen.


A francia játékos térdín problémái miatt kihagyni kényszerült a Manchester United legutóbbi öt tétmérkőzését, köztük az Arsenal elleni hétfői, 1-1-re végződött bajnokit is.

 

A mérkőzés után nyilatkozva a norvég menedzser pedig elárulta, a csapat 9-ese nem utazik majd el velük Hollandiába.

 

"Talán a hétvégén [a Newcastle United elleni bajnokin visszatérhet], de ha nem, akkor pedig azután. Csütörtökön viszont biztosan nem számíthatok rá" - mondta Ole mérkőzés utáni hivatalos sajtótájékoztatóján.

 

Szintén kihagyta az Ágyúsok elleni összecsapást Aaron Wan-Bissaka, aki mandulagyulladás miatt nem állhatott csapata rendelkezésére.

 

Ez volt a szezon első mérkőzése, amelyen a védő nem lépett pályára, de Solskjaer bizonytalan azt illetően, hogy az AZ Alkmaar ellen szóba jöhet-e a játéka.

 

 

Hétfőn Axel Tuanzebe játszott a védelem baloldalán, ennek betöltésére pedig továbbra is eséllyel pályázik.

 

"Tudjuk, hogy a csapat fejlődni fog és azt gondolom, hogy néhány nagyszerű teljesítmény szemtanúi lehettünk: Scotty [McTominay], Andreas [Pereira]" - tette hozzá.

 

"Mindenki láthatja, hogy Axelből klasszis játékos fog válni. Van néhány nagyon pozitív dolog vele kapcsolatban."

 

"Szerintem mindezt nagyon jól példázza az, hogy remekül játszott [Nicolas] Pepe ellen. Szerintem Pepe nagy veszélyfaktort jelent, Axel viszont nagyon jól végezte a dolgát. Van néhány sérüléssel és betegséggel küzdő játékosunk, úgyhogy amikor kiderült, hogy Aaron nincs megfelelő állapotban, akkor az én döntésem volt Axel csapatba állítása."

 

Phil Jones szintén le fog maradni az Európa-liga csoportkörének második fordulójáról, miután a Rochdale elleni múlt szerdai Ligakupa összecsapáson megsérült. Mindazonáltal Diogo Dalot és Angel Gomes visszatérhet azt követően, hogy a csapat legutóbbi két meccsét sérülés miatt kihagyták.

 

Ole a legutóbbi Európa-liga mérkőzésre kilenc változtatást eszközölt kezdőcsapatában az azt megelőző találkozójukhoz képest és előfordulhat, hogy az Alkmaar ellen is él a rotáció elvével.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!