Solskjaer reakciója a Newcastle elleni vereségre

Ole Gunnar Solskjaer a kreativitást hiányolta vasárnap, amikor a Manchester United 1-0-s vereséget szenvedett a Newcastle vendégeként a St. James' Parkban.


Nem volt elég helyzet

"Csalódottak vagyunk természetesen. Nélkülözni voltunk kénytelenek néhány kulcsjátékosunkat, de ez nem lehet kifogás. A játékosok keményen dolgoztak, lefutották a lábukat, de jelen pillanatban olyan helyzetben vagyunk, amelyhez nem vagyunk hozzászokva. A fiúk közül néhányan nem rendelkeztek a szükséges higgadtsággal és önbizalommal a kulcspillanatokban. Nem tudtunk elég helyzetet kidolgozni ahhoz, hogy megnyerjünk egy futball mérkőzést."

 

Rashford nem kapott megfelelő kiszolgálást

"Ő keményen dolgozik. Ahogy a félidőben ma is elmondtam a fiúknak, együtt érzek vele, mert ő csak fut, fut és fut, de nem kap megfelelő kiszolgálást. Az első félidő nagyon pocsék volt, ez volt a legrosszabb, mióta a csapatot irányítom, mert rengeteg labdát adtunk el és úgy tűnt, nem vagyunk képesek kontrollálni a labdát és nem találjuk a kombinációkat. A második játékrészben természetesen már domináltunk, de nem tudtunk elég helyzetet létre hozni."

 

Szükségünk van arra, hogy a támadó játékosaink visszatérjenek sérüléseikből

"A kevés helyzet tünete annak az állapotnak, amelyben jelenleg vagyunk. Keményen dolgozunk, összetartunk csapatként, de nem hozunk létre gólhelyzeteket. Mondhatjuk, hogy rengeteg sérüléssel küzdünk, sok játékosunk van távol, akik közül sok a támadó. Reméljük és azt is várjuk, hogy ha visszatérnek, akkor a pálya minden szegletéből tüzelni fognak."

 

 

Megoldáskeresés

"[Hol vannak?"] Ez most az egy millió dolláros kérdés, nemde? Szerencsénkre most jön egy válogatott szünet. Lesz időnk kiértékelni azt, hogy mi történt a bajnokság első nyolc mérkőzésén. A mérkőzések többsége nagyon hasonló volt. Természetesen folyamatában is elemeztünk, de most jön el az időszak, amikor le kell ülnünk ehhez. Remélhetőleg néhány játékosunkra majd újra számíthatunk. Ez az én felelősségem és nekem kell helyre rakni a fejeket, ez a legfontosabb dolog, mert a fiataloknak, akiknek még önbizalomhiányuk van, szükségük van segítségre a tapasztaltabb játékosoktól és tőlünk, edzői stábtól is, mi pedig keményen dolgozunk, hogy ezt meg is találjuk."

 

A játékosok hozzáállása rendben van

"Soha nem vagyunk boldogok, ha nem tudunk nyerni és most egy nagyon nehéz időszakon megyünk keresztül, de ez nem igazán különbözik attól a helyzettől, mint amikor az előző szezonban csalódott voltam a hozzáállás tekintetében. Most viszont a hozzáállás rendben van."

 

Vissza fog térni a minőség a csapatba

"A játékosok keményen dolgoznak. A pályára lépett játékosaink mindent beleadtak. De csak hatan voltak ott a kezdőben azok közül, akik kezdtek a Chelsea ellen, ez pedig természetesen hatással van a csapatra és a játékosokra. Hatással lesz az eredményekre is. De keményen dolgozunk azért, hogy visszatérjen a minőség a csapatba."

 

 

Kontra utáni bekapott gól

"Védekezésben jól teljesítünk, nem engedünk az ellenfelünknek túlzottan sok lehetőséget, de ma egy pocsék gólt kaptunk. A saját szögletünkből kontráztak le minket idegenben. Ilyennek nem szabadna megtörténnie velünk. Tanulnunk kellett volna abból, ami tavaly történt, emlékeim szerint a Wolverhampton ellen. Természetesen voltak még más esetek is, például az Everton ellen idegenben, pedig ennek már nem volna szabad megtörténnie. De ők [játékosok] égtek a vágytól, hogy gólokat szerezzenek és megszerezzük a győzelmet, mert ugyanis nekünk ez a célunk."

 

A következő erőpróba

"A Liverpool elleni egy tökéletes mérkőzés lesz számunkra. A válogatott szünet is a tökéletes időpontban érkezik számunkra, mert a játékosoknak szükségük van arra, hogy kicsit kiszellőztessék a fejüket. Nem segítene számunkra az, hogy holnap megbeszélést tartsunk. Ők elmennek most a válogatottjukhoz, találkoznak a csapattársaikkal és frissen térhetnek vissza. Jó időszakot töltöttünk együtt, a felkészülési szezon első napja óta készülünk, és leraktuk néhány dolog alapját. Ma nem sikerült az általunk várt eredményt elérnünk, de folytatni fogjuk tovább a megkezdett munkát."

 

Tudjuk, hogy hova akarunk eljutni

"Mindazonáltal hosszabb időbe fog telni, amíg javulni tudunk, mert ez egy olyan út, amelyet csak nemrég kezdtünk meg és kulturális változás szükséges ahhoz, hogy a végére érjünk. Minden egyes nap nagy örömömre szolgál, hogy együtt dolgozhatok a fiúkkal, mert nagyon keményen csinálják a feladataikat. Nem tudok pontos időt mondani, de oda fogunk érni. Nagy-nagy feladatot szabtunk ki magunk számára ahhoz, hogy a legjobb négybe, vagy legalább a legjobb hat közé odajussunk ebben a szezonban, de szoros lesz, nekünk pedig vissza kell hoznunk a játékosok önbizalmát ehhez. A klub részéről összegyűltünk és megvitattuk, hogy milyen irányba tartunk. Soha nem jutsz el az úti célodig, ha csak napos időben sétálsz. Úgyhogy meglesznek az ilyen és az olyan napjaink is. Már volt néhány ebben az évben, ugyanis eddig három vereséggel rendelkezünk. Ez csalódást keltő, de tovább kell dolgoznunk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!