Maguire: Új kihívást jelent az európai kupaporond

Harry Maguire elmondása szerint 'izgatott' annak a lehetőségétől, hogy pályafutása első európai kupamérkőzésén léphet pályára a Manchester United színeiben, amikor csütörtök este a Partizan Belgrád ellen lépnek pályára az Európa-ligában.


Bár a Vörös Ördögök nyári igazolása rengeteg tapasztalattal rendelkezik válogatott szinten arról, hogy milyen Európa top csapatai ellen pályára lépni, klubszinten pályafutása során eddig csak egy alkalommal tapasztalhatott meg hasonlót.

 

Már annak is jó öt éve, ugyanis 2014-ben Maguire és társai a Hull City-vel szenvedtek 1-0-s vereséget a KSC Lokeren elleni Európa-liga selejtezőben.

 

Azóta persze sok minden változott az angol válogatott bekk életében, és miután a szezon első két európai kupamérkőzésén nem lépett pályára, most Szerbiában törhet meg számára a jég.

 

"Ha olyan nagy klubhoz igazolsz, mint a Man United, akkor a lehető legnagyobb mérkőzéseken akarsz szerepelni" - kezdte a világ legdrágább védőjátékosa a belgrádi sajtótájékoztatón.

 

"Az európai kupaporondon szerepelni új kihívást jelent. Ez olyan dolog, amelyre már nagyon vágytam és most nagyon izgatott vagyok."

 

"A legnagyobb nyomással együtt járó legmagasabb szintű mérkőzéseken akarok játszani és ezért igazoltam egy olyan klubhoz, mint a Man United, amely a világ egyik legnagyobbja. Már nagyon várom, hogy megmérettessem magamat az európai klubfutball színterén is."

 

A középhátvéd csak a nyár folyamán tette át székhelyét Manchesterbe a Leicester City-től, így adja magát a kérdés, hogy miként sikerült beilleszkednie az Old Traffordon.

 

 

"Élvezem, hogy egy ilyen hatalmas klub része lehetek" - tette hozzá.

 

"A jövőben is részt fogok vállalni a klub teljesítményéből - hosszú távú szerződést írtam itt alá, úgyhogy tudtam, hogy mire vállalkozom és az a célom, hogy csökkentsük a különbséget a bajnokság két legjobb csapatához képest."

 

"Várom, hogy fejlődni tudjunk a jövőben, ennek pedig részese kívánok lenni."

 

Nehezen megy a pontszerzés a manchesterieknek idegenben ebben a szezonban, és bár most egy hosszú idegenbeli sorozat vár rájuk, Maguire magabiztos azt illetően, hogy az eredményeik elkezdenek javulni az otthonuktól távol is.

 

"Nem túlzottan szép, ha nem sikerül idegenben mérkőzéseket nyerned, úgyhogy ezen dolgoznunk kell."

 

"Most négy kemény idegenbeli összecsapás vár ránk és szeretnénk ezeket meg is nyerni. Remélhetőleg sikerül egy győzelemmel indítanunk ezt a sorozatot."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!