Solskjaer reakciója a Norwich legyőzésére

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer úgy érezte, játékosai megmutatták valódi énjüket, amikor 3-1-es győzelmet arattak a Norwich City ellen, amely az első idegenbeli győzelmük volt a Premier League idei szezonjában.


Vörös Ördögök a legmagasabb fokozatban

"Időnként nagyszerű volt nézni őket, úgy tűnt, hogy sokkal szabadabban tudják kifejezni magukat és a mérkőzés előrehaladtával az önbizalmuk is erősödött. Amikor lehajtották a fejüket és úgy játszottak, ahogyan arra képesek, akkor öröm volt nézni őket."

 

A szezon első idegenbeli győzelme

"Három nap alatt két idegenbeli győzelem, ez nem rossz. Természetesen túl hosszú idő telt el idáig, de nagyszerű, hogy végre sikerült. A legnagyobb elégedettségre okot adó dolog a teljesítményünk volt. Nehéz ezen a helyen játszani, de ha koncentrált és fókuszált vagy illetve te diktálod az iramot, ahogyan azt tettük ma, akkor bárkit képesek vagyunk legyőzni idegenben is."

 

Kémia a támadóalakzatban

"Szerintem ez egyre csak fejlődni fog - fantasztikus, hogy Anthony visszatért közénk. 8 hetet hagyott ki, Dan [James] és Marcus [Rashford] pedig nagyon jól teljesítettek az elmúlt két hónapban amíg ő távol volt. A támadások többsége rajtuk keresztül ment át. Nagyon szét tudták húzni a csapatokat, ez pedig helyet csinált ma az olyan játékosoknak, mint például Andreas [Pereira], aki remek volt szerintem ma. A középpályának így több hely jutott, a teljesítményünk pedig a csatárokon múlott. Amikor így tudunk játszani, akkor az helyet csinál másoknak is. Egyre jobban próbáljuk fejleszteni a kapcsolatot Martial és Rashford között. Néha ketten fognak fent játszani. Valamikor, mint például ma, pedig hárman. Nagyon elégedett vagyok az egész csapattal."

 

 

Küzdelem a pontrúgásokkal

"Mennyit is hagytunk ki? Szerintem egyre több és több tizenegyest fogunk kapni. Nagyon gyors léptűek, különösen az a három játékos, akiről beszélünk. Anthony, Marcus, de még Jesse [Lingard] is, ha odakerül, illetve Mason [Greenwood] és Dan is. Ők hihetetlenül gyorsak, velük szemben pedig 100 százalékig biztosra kell mennie egy védőnek, ha szerelni akar. Egyre többször fogunk ilyen szituációba kerülni, de gyakorolnunk kell az elvégzésüket. Annak ellenére, hogy mindkét esetben újra kellett volna rúgatni, mert a kapus egy méterrel ellépett a vonaltól."

 

Ki végzi el a következő büntetőt?

"Biztosra kell mennem, hogy Juan Mata a pályán van! Vannak olyan játékosaink, akik megnyertek néhány büntetőpárbajt a Ligakupában és a felkészülési szezon során. Ők mind belőtték a saját büntetőjüket azokon kívül, akiknél ez most számított volna."

 

Vélemény a VAR-ról

"Az első szerintem nem volt tizenegyes. Két percbe telt, mire sikerült döntést hozni, szóval nem volt tiszta és egyértelmű helyzet. Számomra ez nem jó. A második jogosan megítélt büntető volt. Nem lennék túl boldog, ha az elsőt ellenünk fújták volna be, de Marcus volt annyira becsületes, hogy kihagyja!"

 

 

Martial jelentette a különbséget

"Nagyszerű befejezés volt Anthony részéről. Ő kulcsfontosságú számunkra. Ő egy klasszis csatár, az pedig, hogy visszatért közénk, egészséges, mosolyog és élvezi a futballját, hatalmas dolog számunkra. Nagyon okosan mozog, a védekezése miatt pedig nem kap elég elismerést. Úgy érezzük, hogy Anthony nagyon fontos játékos számunkra és megéreztük annak hatását, hogy nem lehetett közöttünk. Elégedettek vagyunk, hogy visszatért a csapatba és gólokat szerez."

 

Marcus mentalitása

"Tökéletes válasz volt [a büntető kihagyására]. Látni, amint Marcus egy több, mint 40 méteres sprintet levág Max Aaronsszal szemben a labdáért, majd becsúszik a kispadok előtt, a lehető legnagyszerűbb válasz volt, amit egy játékostól kérni lehet."

 

Egyre jobb lesz a középpálya

"Fred parádés volt Scottyval. Mindkét meccsen, amin együtt játszottak, a Liverpool ellen és most is. Nagyon örülök Frednek. Nehéz időszaka volt, de ő folyamatosan fejlődik és fejlődik. Ő nagyon fontos játékos lesz számunkra, mert több sérüléssel is küzdünk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!