Chelsea 1-2 Manchester United

Marcus Rashford duplájával nyert idegenben a United és jutott a legjobb nyolc közé a Ligakupában.


Lendületesen kezdték a találkozót a csapatok, bár komoly lehetőség nem alakult ki az első 10 percben. A két tizenhatos között zajlott a játék, nagyon figyeltek a csapatok az ellenfél csatáraira.

 

A 13. perc hozta meg az első lehetőséget, ekkor James szöglete gurult laposan a rövidre, McTominay érkezett az átadásra, de lövése a rövid felső mellett elhagyta a játékteret.

 

Rengeteg hibával focizott mindét alakulat, ezért sem voltak veszélyben a kapuk.

 

A 24. percben McTominay szerzett labdát, majd James-hez passzolt, aki megiramodott, betört a tizenhatoson belülre, elesett, a játékvezető pedig azonnal tizenegyesre mutatott. Az ítéletvégrehajtó Rashford volt, ezúttal magabiztos végrehajtást láthattunk tőle, 1-0 a Unitednek.

 

A 37. percben Lingard lőtt 18 méterről, de Caballero könnyedén hárított. Egy perccel később hazai centerezés jött jobb oldalról, Gilmour előtt elsuhant a labda és még mielőtt Pulisic elé került volna, Wan-Bissaka kivágta a játékszert a kapu előteréből.

 

Bár jó iramban indult a meccs, hamar esni kezdett a színvonal, végül összességében az első félidő igen gyengére sikerült. A Unitednek volt több próbálkozása, a labda azonban a londoniaknál volt többet.

 

Szünet után magasabb fokozatba kapcsolt a Chelsea annak érdekében, hogy kiegyenlítsenek.

 

Az 53. percben óriási lehetőség adódott a hazaiak előtt, de Williams nagyot mentett, majd Gilmour lövését blokkolta kiválóan Rojo. A következő percben Pulisic lőtt mellé, majd Reece James beadásáról maradt le Batshuayi.

 

Az 57. percben Hudson-Odoi remek labdát kapott, 19 méterről el is lőtte azt, de fél méterrel kapu fölé bombázott a támadó. Lassan egy órája játszottak a csapatok és a Chelsea még nem talált kaput.

 

A nyomás góllá érett; Caballero lőtt fel a félpályára egy labdát, Batshuayi lefejelte azt, majd ment a lecsorgó labdáért, James, Maguire és Rojo is a nyakán volt, de egyik sem lépett közbe határozottan, ami elég volt a csatárnak ahhoz, hogy lőhessen, sikerült is neki remekül, kilőtte a bal alsót, 1-1.

 

Solskjaer kettős cserét hajtott végre, amivel lendületesebbé vált a csapat és szinte azonnal támadóbbá vált. Fred lövésre is szánta el magát, a játékszer azonban elsuhant a kapu előtt.

 

Jött is a gól, még ha állított szituációból; szabadrúgáshoz jutott a United, Rashford állt a labda mögé, kiválóan lőtte el, jó 26 méterről hihetetlen gólt szerzett! 2-1 a Vörös Ördögöknek!

 

10 perc sem volt hátra, amikor Alonso próbálkozott éles szögből, de Romero a helyén volt, védett a rövidnél.

 

Az utolsó percben Martial és Pereira játszott össze, a francia egy védő mellől megnézte magának a hosszú felsőt, de centikkel tévedett.

 

Négy perc ráadást mutatott a negyedik játékvezető, ám ebben a négy percben sem sikerült a londoniaknak újabb gólt szerezni, a manchesteriek taktikus játékkal idegenben győzték le a Chelsea-t.

 

 

Ligakupa, 4. forduló
Chelsea 1-2 Manchester United
Stamford Bridge, 38645 néző

 

Vezette: Paul Tierney

 

Chelsea: Caballero, James, Zouma, Guehi, Alonso, Gilmour(Mount 70.), Jorginho, Kovacic, Hudson-Odoi, Batshuayi(Abraham 79.), Pulisic(Pedro 70.)
Nem használt cserék: Cumming, Azpilicueta, Lamptey, Giroud

 

United: Romero, Wan-Bissaka, Lindelöf(Martial 66.), Maguire, Rojo, Williams, McTominay, Fred, Lingard(Pereira 66.), James, Rashford(Young 80.)
Nem használt cserék: Grant, Jones, Garner, Mata

 

Gólszerző: Batshuayi 61' illetve Rashford 25' (11-es), 73'

 

Sárga lap: Batshuayi, Kovacic illetve McTominay, Fred


 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!