Romero: Több rendszerben is tudunk játszani

Sergio Romero elmondta, a Manchester United játékosainak nem jelent gondot, hogy különböző rendszerekhez alkalmazkodjanak.


Ole Gunnar Solskjaer a Liverpool elleni mérkőzésre úgy döntött, három belső védővel küldi fel csapatát, ami jó húzásnak bizonyult, az 1-1-es döntetlen során a Pool nem nagyon tudott veszélyeztetni. A Partizan elleni, idegenbeli összecsapáson Harry Maguire, Marcos Rojo és Phil Jones szerepeltek a védelemben, majd a második félidőre visszaállt a négy védős rendszer.

 

Ugyanez a változás történt a szerdai, Chelsea elleni Ligakupa meccsen, ahol Victor Lindelöf, Maguire és Rojo kezdte a mérkőzést , mielőtt Ole később változtatott ismét.

 

Belgrádban és Londonban is Romero állt a kapuban és elárulta, a két rendszer lehetővé teszi számukra, hogy különböző módon okozzanak problémát az ellenfeleknek.

 

"Két, meglehetősen különböző felállásról beszélünk" - nyilatkozta a kapus. "Amikor négy védővel játszol, akkor tudod, hogy a két szélső védő közül az egyik fel fog menni, míg a másik kicsit visszazár."

 

"De azt hiszem, ha hátul három belső védővel játszunk, akkor a csapatunk sokkal stabilabb, szilárdabb. Ennek az az oka, hogy három középső védő szerepel, akik nem sokat mennek fel és csatlakoznak a támadásokhoz, de akik rendelkeznek azon képességekkel, hogy előre tudnak menni, ha szükséges."

 

"Tudnak bánni a labdával és képesek labda nélkül is játszani úgy, hogy kicsit feljebb tolódnak, hiszen könnyedén fel tudnak tolódni, ha nincs nálunk a labda, hiszen tudják, plusz egy belső védő van a pályán. Ez nem olyan, mint egy középpályás esetében, mikor feljebb tolódik, inkább egy középső védő, aki jobban fellép, és egy középső védő sokkal erősebb, mint egy középpályás, amikor nyomást gyakorol és lezárja a réseket."

 

"Kapusként hozzászoktunk ezekhez és tudjuk, hátsó négyessel is ugyanolyan könnyedén játszatunk, mint három védővel. Egyáltalán nincs probléma ezzel."

 

"Hátul az a dolgunk, hogy kisegítsük a védelmet ügyelve arra, hogy mindenki a megfelelő helyen van, akár négyen, akár hárman vannak, vagy legyen szó kettő-kettő elleni szituációról. Mindig készen kell állnunk, hogy segítsünk a csapattársainknak kiabálással, hogy könnyebb legyen a védekezés."

 

Romero azt is megtapasztalta, hogy számos feltörekvő fiatal mögött kellett játszania. Tapasztalt játékosként mindent megtesz annak érdekében, hogy a fiatalok fejlődni tudjanak.

 

"Nagy különbséget jelent ez, miként működnek a klubok manapság. Sokkal jobban figyelik a fiatal korosztályokat és hoznak fel olyanokat, akik nagyszerű képességekkel bírnak."

 

 

"Mindig azt mondom, mi, idősebb és tapasztaltabb játékosok kötelesek vagyunk segíteni ezeknek a fiatal srácoknak, hogy megértsék, miként kellene játszaniuk és hogy ez egy olyan sport, melyben hatalmas áldozatokat kell hozni. Rengeteget változott mostanában a labdarúgás. Nem olyan, mint amikor én voltam 18 éves és épp csak felkerültem a nagyok közé, ahol azt mondták, építsem fel magam és ne szalasszam el a lehetőséget."

 

"Mára megváltozott a játék, igyekszünk megbizonyosodni arról, hogy a fiatalok tisztában vannak-e ezzel. Kifutnak és játszanak egy meccset, de amíg odakint vannak a pályán, harcolniuk kell, mintha az életük múlna rajta. Számunkra nem csak arról szól, hogy lejátszunk egy meccset, majd befejezzük és haza megyünk. Épp ellenkezőleg. Arról szól, hogy kimegyünk és megmutatjuk, min dolgoztunk egész héten és megpróbálunk jó benyomást kelteni."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Bournemouth - Manchester United

Premier League 11. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!