Ole nagyra értékeli az Európa-ligát

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer az Európa-ligában való szereplés pozitívumaira fókuszál és szeretne egészen a gdanszki fináléig menetelni.


A második számú európai kupasorozatban való szereplés értelmében a United, az Arsenal és a Wolves többször játszik vasárnapi bajnokit, emellett pedig olyan hosszú utazást maga után vonó ellenfelek várnak rájuk, mint az Astana, de a sorozat végső győztese a 2020/21-es szezonban már a Bajnokok Ligájában szerepelhet.

 

Mivel a Vörös Ördögök 2017-ben, az Ajax 2-0-s stockholmi legyőzésével már elhódították az Európa-liga trófeáját, ezért már rendelkeznek hasonló tapasztlattal és tisztában vannak a sorozat érdemeivel.

 

Ole Gunnar Solskjaer legénysége pozitívan kezdte az L-jelű kvartett küzdelmeit és még gólt sem kapott az eddigi mérkőzéseken csoportellenfeleitől - az Astanatól, az AZ Alkmaartól és a csütörtökön Manchesterbe látogató Partizan Belgrádtól. A szerbek elleni oda-vissza győzelem két fordulóval a csoportkör vége előtt garantálná a továbbjutásukat a jövő évi kieséses szakaszba.

 

Amikor az eddigi európai kupaszezonjuk legnagyobb pozitívumáról kérdezték, a norvég menedzser így felelt:

"Láthattuk, amint néhány fiatal játékosunk lehetőséghez jutott és élni is tudott vele. Mason [Greenwood] győztesgólt szerzett, Brandon [Williams] pedig fantasztikus volt Belgrádban."

 

"Azt gondolom, hogy Jimmy [Garner] is nagyon jól vette az akadályokat azon a meccsen. Másoknak is játéklehetőséget biztosítottunk, amely egy hosszú menetelésben nagyon fontos, mert egy Premier League szezont nem lehet ugyanazzal a 12-13 játékossal végigjátszani."

 

"Számomra jó, hogy bizalmat tudok szavazni a fiataloknak, jó látni, amint ezek a játékosok tapasztalatokat gyűjtenek és meccseket játszanak végig, mert nekik erre van szükségük. Három mérkőzést hoztunk le kapott gól nélkül, ez pedig lenyűgöző."

 

 

Amikor arról érdeklődtek nála, hogy érez-e valamiféle lekicsinylést az Európa-ligában való szereplés iránt és inkább a Premier League pontok begyűjtése élvez nála prioritást, így folytatta:

"Nem, természetesen nem. A legutóbbi szereplésünk alkalmával Ashley [Young, aki ott ült Solskjaer mellett a sajtótájékoztatón] is tagja volt a keretnek, és a végső győzelmük okán a következő szezonban ott lehettünk a Bajnokok Ligájában."

 

"Bármilyen sorozatban is legyél érdekelt, azért játszol, hogy tiéd legyen a győztesnek járó trófea. Nagyon jól kezdtünk és egészen Gdanszkig akarunk menetelni."

 

A döntőre 2020. május 27-én, Lengyelországban kerül majd sor.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!