Solskjaer: Amiért Rojo még mindig itt van

Ole Gunnar Solskjaer dicsérő szavakkal illette a Manchester United védőjét, Marcos Rojot és magyarázattal szolgált arra, hogy miért ragaszkodott a kemény szereléseiről híres argentin védő megtartásához.


Rojo csütörtökön este már szezonbeli nyolcadik mérkőzésén léphetett pályára, ahol hozzásegítette a Manchester Unitedet ahhoz, hogy kapott gól nélkül hozzák le a Partizan Belgrád elleni győztes Európa-liga csoportmérkőzést.

 

A Leicester City-től védőért világrekordnak számító összegért szerződtetett Harry Maguire érkezését, Axel Tuanzebe kölcsönből való visszatérését, valamint Victor Lindelöf új, hosszú távra szóló szerződéshosszabbítását követően olyan pletykák láttak napvilágot, hogy a vb-ezüstérmes bekk elhagyhatja a Unitedet.

 

Marcos azonban maradt az Old Traffordon, professzionalizmusával, kemény munkabírásával és meggyőző teljesítményeivel pedig lenyűgözte Solskjaert.

 

"Azt gondolom, hogy nagyon jó volt ma este" - kezdte Ole játékosa méltatását a 3-0-s hazai győzelemmel végződött európai kupamérkőzés utáni hivatalos sajtótájékoztatón.

 

"A felkészülési szezon kezdete óta remekel. Többet játszott, mint amire talán ő is számított. Ezért van még mindig itt, ő pedig egy top szintű futballista."

 

"Ő egy győztes, nagyon jó mentalitással, aki képes védekezni és passzjátékkal is kitűnni. Most az a feladatunk, hogy továbbra is egészségesen tartsuk, de most már elég rég óta nem hátráltatták sérülések. Így pedig láthatóak a kvalitásai is."

 

 

Bár a 29 éves játékos leginkább agresszív védekezési stílusáról ismert, a csütörtöki mérkőzést 91 százalékos passzhatékonysági mutatóval zárta és elismerésre méltó higgadtságról tett tanúbizonyságot. Nem meglepő módon Solskjaer elégedetten nyilatkozott a dél-amerikai védő védelemben nyújtott produkciójáról is.

 

"Hatalmas szíve van, a futball iránt pedig olthatatlan szenvedélyt érez" - tette hozzá.

 

"Ő egy győztes. Nagyszerű számunkra, ha ilyen jó hangulatban, egészségesen magunk között tudhatjuk."

 

"A fiúk imádják őt, az edzéseken pedig néha félelmet kelt a kemény becsúszásaival. Ő az egyike azoknak, akik nagyon odateszik magukat, legyen szó bármiről."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instragramon, Twitteren és YouTube-on is!Hozzászólások