Ole a megfelelő egyensúlyra törekszik Greenwoodnál

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer úgy értékeli, hogy Mason Greenwood még mindig csak alkalmazkodik a felnőtt csapat világához és továbbra is óvatosan fogja kezelni a 18 éves játékost.


A saját nevelésű csatár kezdte meg a gólgyártást a Partizan Belgrád elleni 3-0-s győzelem alkalmával, amellyel tovább nyújtotta azon sorozatát, hogy ebben a szezonban eddig mindegyik kezdőként lejátszott mérkőzésén az ellenfelek hálójába tudott találni.

 

Az angol U21-es válogatott játékos, aki nemrég hosszabbította meg szerződését a klubbal, higgadt mozdulat után köszönt be a szerbeknek, de a biztató jelek ellenére sem szeretnék Manchesterben siettetni a fejlődését. Az utóbbi időben több mérkőzést is végigjátszott az U23-as és az U21-es csapatokban, a Stoke City elleni Premier League 2 meccsen pedig eredményes is tudott lenni, ahogyan a Leasing.com Trophyban is, ahol pedig a hosszabbításban lőtt győztesgólt a Doncaster Roversszel szemben.

 

A még mindig csak tinédzserkorú játékos, aki életkorából fakadóan még az Ifjúsági FA-kupában is szerepelhet, minden fronton tanul, ez pedig a továbbiakban is így lesz.

 

"Masonnek nagyon szép karriere lesz itt" - jósolta Ole.

 

"Néha nem a megfelelő pillanat van arra, hogy játszassam, néha pedig tudja, hogy miért nem játszott annyit. Kivárjuk az időnket vele kapcsolatban."

 

"Nehéz időszakunk volt Anthony [Martial] sérülésekor, de nem lett volna megfelelő az összes terhet az ő vállára rakni. Szerintem sikerült megtalálnunk a tökéletes egyensúlyt a játszatása, illetve a pihentetése és az edzéseken való részvétele között. Még tanulnia kell a felnőtt szintű játékot, mert a csatársorban ez létszükséglet."

 

"Az U18-as csapatban szerepelt az előző szezonban, most pedig már mindennap a felnőtt csapattal edz együtt. Nem lehet folyamatosan ki-be kapcsolni ezeket a szinteket az embernél, minden egyes napon teljesítened kell, ha egy olyan helyen akarod magadat elfogadtatni, mint ez."

 

 

A menedzsert nem aggasztja, hogy Mason legjobb formájára még akár évekig is várnia kellhet, kijelentette ugyanis, hogy ő soha nem fog túlzottan nagy terhet rakni rá azért, hogy rövid távon ebből előnyt kovácsoljon.

 

"Az embert manapság mindig az eredményei alapján ítélik meg" - tette hozzá.

 

"De az a klub DNS-ében és az én filozófiámban van, hogy a megfelelő hozzáállású fiatal játékosoknak lehetőséget biztosítunk."

 

"Ha ahhoz évekre van szüksége, hogy igazán beilleszkedjen felnőtt szinten, akkor számunkra az megéri. Én a Manchester Unitedet menedzselem, nem saját magamat. Én azt az utat keresem, hogy miként tudom a lehető legjobbat kihozni Masonből."

 

Greenwoodra első sorban középcsatárként tekintenek szakmai szempontból, de a jobb oldalon is képes veszélyes lenni, így 4-2-3-1-es felállásban ő is opció lehet a szélen. Mivel Martial újra egészséges, így megnövekedett versenyhelyzet van a csapatba való bekerülésért a támadóalakzatban, de a tinédzser számára újabb lehetőségek jönnek majd.

 

Múlt szombaton közel került a gólszerzéshez a bajnokságban is, amikor a Bournemouth ellen csereként beállva kapufát lőtt, de remélhetőleg már nem kell sokáig várni arra, hogy Greenwood gólt láthassunk a Premier League-ben.

 

"Ha az edzéseken minden egyes napon képes lenne megmutatni magát, akkor az összes mérkőzésen játszana. Fiatal fiúként számítani lehet nála hullámhegyekre és völgyekre egyaránt. De szerintem ő újra felfelé szálló ágban van."

 

"Ő egyértelműen opció számunkra a jobb szélen. Ma este pihentettem Dan-t [James], mert az én megítélésem szerint az utóbbi időben túlzottan sok mérkőzésen szerepelt. Talán Mason nem kapott elég lehetőséget, de szerintem egy napon top játékost láthatunk majd a személyében a pályán."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!