Solskjaer: Egyértelmű víziónk van a jövőt illetően

Ole Gunnar Solskjaer tiszta elképzelésekkel rendelkezik azt illetően, hogy milyennek szeretné látni a Manchester United keretét a jövőben.


A keddi, mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján a norvég menedzsert jelenlegi kerete értékeléséről és a szezon hátralévő részével kapcsolatos várakozásairól kérdezték. 

 

"Van egy érvényben lévő tervünk és remélhetőleg sikerül eredményeket elérnünk ahhoz, hogy felgyorsíthassuk a folyamatot. Néha a dolgok nem abban az ütemben haladnak, mint ahogy várnánk vagy szeretnénk, de továbbra is a megfelelő irányba mutatnak" - kezdte.

 

"Egyértelmű képpel rendelkezünk azt illetően, hogy miként fog kinézni a játékoskeretünk júniusra-júliusra és remélhetőleg a lehető leghamarabb sikerül elérnünk a kívánt állapotot. A tervünk megvan rá."

 

A sűrű, ünnepi időszakba lépve Solskjaer szeretné, ha kiegyensúlyozottabb teljesítményt láthatna játékosaitól a szezon egy fontos, meghatározó periódusában.

 

Eddig a 14 forduló során hat döntetlent értek el a Vörös Ördögök, kivétel nélkül vezető pozícióból. Mindazonáltal a Sheffield United elleni 3-3-as döntetlent egy két gólos hátrányból történő fordítás előzte meg, ez pedig önbizalommal tölti el a norvég menedzsert, hogy csapata erős mentalitással rendelkezik.

 

 

"Hátrányba kerültünk már ebben a szezonban néhányszor és fordítani tudtunk rajta, de persze az is többször előfordult, hogy leadtuk az előnyünket" - tette hozzá.

 

"Az előző szezon végéhez érve azt éreztem, hogy nincs meg a csapatban a szenvedély, a szív és a hit ahhoz, hogy fordítsunk a sorsunkon. Ez a csapat teljesen más mentalitással rendelkezik."

 

"Rengeteg munkát végeztünk a színfalak mögött, hogy a csapaton belüli kultúrán változtatni tudjunk. Természetesen szükségünk van az eredményekre, ez nyilvánvaló. Mind a hat döntetlenre végződött idei bajnokink olyan volt, amelyet érzéseim szerint meg kellett volna nyernünk. Ezt pedig a pályán lehet elérni."

 

"Hiszek ezekben a játékosokban és hogy adott napon bármely mérkőzést képesek megnyerni, de szükségünk van a jobb kiegyensúlyozottságra. Biztos vagyok benne, hogy ha visszatérnek sérüléseikből a játékosaim és egy teljesen egészséges keret áll rendelkezésemre, akkor képesek leszünk felvenni a harcot a többi csapattal és feljebb kúszni a tabellán."

 

Ole reményei szerint a kiegyensúlyozottságukhoz sokat hozzátehet néhány játékosa pályára való visszatérése. Scott McTominay, Paul Pogba és Nemanja Matic sérülései miatt a legutóbbi bajnoki mérkőzéseken Fred és Andreas Pereira töltötte be a középső középpályás pozíciókat. A norvég szakember azt reméli, hogy a trió visszatérésével nagyobb versenyhelyzet fog majd kialakulni akár a meccsnapi keretbe való bekerülés érdekében is.

 

"Jelen pillanatban olyan helyzetben vagyunk, hogy sok a sérültünk."

 

"Nem akarok senkiről se beszélni személy szerint, de én egy olyan keret része voltam itt, ahol soha nem volt garantált helyünk a csapatban és most is pontosan ugyanez a célunk a klubnál."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!