De Gea: Tartsuk fenn ezt a szintet

David de Gea arra sarkallja csapattársait a Manchester Unitednél, hogy mentsék át remek Tottenham Hotspur elleni teljesítményüket a már nagyon várt szombati manchesteri derbire is.


A Vörös Ördögök helyenként parádéztak szerdán a Spurs ellen, Marcus Rashford duplájával pedig sikerült is 2-1-es győzelmet aratniuk a londoni alakulat ellen.

 

Az egy gólos győzelem azonban nem ad teljes képet az Old Traffordon történtekről, ahol Ole Gunnar Solskjaer legénysége irányítása alatt tartotta a mérkőzést és további gólokkal is megterhelhette volna a vendégek hálóját.

 

Az ország egyik legjobb, az előző szezonban Bajnokok Ligája döntőt játszó csapata ellen mutatott meggyőző teljesítményüket követően De Gea abban reménykedik, hogy az Etihad Stadiumban is képesek lesznek fenntartani ezt a teljesítményt a hétvégén.

 

"Azt gondolom, hogy nagyon jól irányítottuk a mérkőzés alakulását" - kezdte a spanyol portás a Spurs elleni győzelmet követően.

 

"Ez egy hihetetlenül nagy győzelem számunkra és ha tartani tudjuk ezt a szintet, akkor a győzelmek is jönni fognak."

 

"Különleges mérkőzés lesz a Manchester City elleni, egy igazi derbi. Meglátjuk, hogy képesek leszünk-e nyerni ellenük. Kemény mérkőzésre van kilátás, de ha azt tudjuk mutatni, amit ma este is nyújtottunk, akkor lesz esélyünk a győzelemre."

 

 

Dupláját követően mindenki egyértelműen Marcus Rashfordról és teljesítményéről beszélt az Álmok Színházában tegnap este, De Gea pedig lenyűgözve beszélt arról, amit a 22 éves játékostól látott.

 

"Marcus nagyon jó formában van és képes megmutatni tehetségét" - tette hozzá.

 

"Ő egy nagyszerű befejezőjátékos. Két gólt szerzett, de akár még több is kerülhetett volna a neve mellé. Boldogok vagyunk, hogy tudja szállítani számunkra a gólokat és így tud játszani. Kiváló játékos."

 

A szerdai végeredmény értelmében a United megelőzte a Tottenhamet a Premier League tabelláján és feljöttek a hatodik helyre.

 

Bár a top négytől még továbbra is nagy távolságban vannak, David tudja, hogy milyen fontos számukra, hogy legyőzzék közvetlen riválisaikat, ha harcban akarnak lenni a Bajnokok Ligája kvalifikációért a szezon végén.

 

"Ma este három pontra volt szükségünk. Egy nagyon jó csapat remek játékosai ellen mérettettünk meg és képesek voltunk megmutatni, hogy egy jó ellenfél ellen is tudunk nyerni."

 

"Bebizonyítottuk, hogy tudunk jól játszani, gólokat szerezni, helyzeteket kidolgozni és offenzívan játszani. Nagyszerű mérkőzés volt ez számunkra."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!