Solskjaer reakciója az Alkmaar legyőzésére

Ole Gunnar Solskjaer elégedett volt a Manchester United második félidőben nyújtott teljesítményével az AZ Alkmaar elleni 4-0-s győzelem alkalmával és külön dicséretben részesítette a két gólos Mason Greenwoodot.


Mit mondtam a játékosoknak a félidőben

"Csak azt, hogy adjuk jobban magunkat, legyünk jobban Man United. Tudom, hogy nehéz helyzet a játékosok számára, ha egy olyan csapatot küldök pályára, amely még nem játszott együtt, de a második félidőben megtaláltuk a ritmust, több passzunk és futásunk volt előre. Erőteljesebb letámadás mellett jobb döntéseket hoztunk, amelyekből aztán gólok születtek."

 

Greenwood egy született gólszerző

"Befejezőcsatárként más szintet képvisel. Azt kell hogy mondjam, bárhol is tűnjön fel a tizenhatos környékén, arra lehet tőle számítani, hogy lesz egy kaput eltaláló vagy legalább kapu mellé szálló lövése, mert nagyon precíz a befejezésekben. Nagyszerűen képes magának területet nyitni és nem számít neki, hogy jobb vagy bal lábbal kell lőnie. Úgyhogy nagyon elégedett vagyok a teljesítményével. Hogy Rooney-ra emlékeztet-e engem? Nem, Mason más típusú játékos, mint Wazza. De nagyon élvezte ezt az estét. Viszont Mason esetében a figyelem már a vasárnapi meccsre összpontosul. Nem fog ülni a babérjain és azon gondolkodni, hogy milyen jó napja volt. Számára a lehető legtermészetesebb, hogy gólokat szerez. Nem számít milyen korosztályról vagy szintről beszélünk."

 

 

Fontos volt a csoportelsőség

"Kulcsfontosságú volt számunkra. A következő fordulóban a visszavágót így hazai pályán rendezhetnénk, nem kiemelt csapat ellen, azonban a legfontosabb tényező számunkra az volt, hogy számos játékpercet biztosíthattunk több játékosunknak, akik közül néhány fiatalnak ezek a meccsek meghatározó tapasztalatot jelenthetnek. A második félidőben nyújtott teljesítményünk számomra többet jelent, mint a csoport megnyerése, mert szerintem több pályán lévő játékosom emlékezni fog majd arra, hogy mennyire más volt, mint az első. Az az 5 százaléknyi plusz, a precízebb passzok és a csapatmunka ennyit jelenthet. Minden jól alakult."

 

Nagyszerű hetünk volt

"Egy hét természetesen nagyon hosszú tud lenni a futballban. Rengeteg minden változhat hét nap leforgása alatt, de részünkről csak azt szeretnénk, hogy a meccsek egyre-másra kövessék egymást és a fiúk továbbra is jó formának örvendhessenek. Ez egy jó csapat. Ma kilenc változtatást eszközöltünk a kezdőcsapatunkban, de akár többet is lehetett volna. Nagyon várom már, hogy kiderüljön, miként alakul számunkra a december, mert házon belül nagyon jól haladnak a dolgaink."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!