Ole: Előnyből várhatjuk a Burnley meccset

Ole Gunnar Solskjaer szerint a Newcastle felett a Boxing Dayen aratott győzelmük jellege segítheti a Manchester Unitedet abban, hogy szombaton este újra értékes három ponttal gazdagodjanak a Burnley vendégeként a Turf Mooron.


A norvég menedzser tanítványai meggyőző, 4-1-es sikert arattak a Szarkák felett, amellyel négy pontosra csökkentették lemaradásukat a top négyhez képest.

 

A Vörös Ördögök már 40 perccel a lefújás előtt kialakították a három gólos különbséget, így a mérkőzés majdnem felében lassabb tempóban folyhattak az események, emellett pedig lecserélhette és így pihenőt adhatott Solskjaer két gólszerzőjének, Marcus Rashfordnak és Anthony Martialnak is.

 

Ehhez képest a Burnley ugyanazon a napon őrületes meccset játszott az Everton ellen. Az összecsapás végén a liverpooliak örülhettek, de Sean Dyche legénysége egészen a hosszabbítás utolsó pillanatáig harcolt az egyenlítőgólért.

 

Ebből a szempontból pedig Ole úgy érzi, hogy két nappal a Newcastle elleni meccsüket követően kisebb fajta előnyből várhatják majd Lancashire-i vendégjátékukat.

 

"Mi valószínűleg jobb helyzetből várhatjuk hozzájuk képest a szombati mérkőzést" - mondta a Szarkák elleni sikert követő sajtótájékoztatóján.

 

"Először is, a mi meccsünk már a félidőben eldőlt. Másodszor pedig fiatal csapatunk van, így jó eséllyel pályázunk arra, hogy a Burnley ellen a legjobb teljesítményünkkel rukkoljunk elő."

 

"Azt hiszem a ma pályán lévő játékosaink átlagéletkora 23 év volt, ez pedig könnyebbé teszi számunkra a regenerálódást. Úgy tudom, hogy a Burnley egészen a végéig harcban volt az Evertonnal, míg nekünk a félidő után már nem volt nyitott kérdés, így az utolsó 45 percet is regenerálódásra használhattuk."

 

 

A Boxing Dayen aratott győzelme a második állomása volt a Vörös Ördögök 11 nap alatt teljesítendő négy mérkőzéses sűrű ünnepi sorozatának, Solskjaer pedig elárulta, hogy nem nagy rajongója az év ennek a szakában szokásos meccsdömpingnek.

 

"Egyáltalán nem gondolom, hogy ez igazságos lenne a srácokkal szemben" - tette hozzá.

 

"Nem hiszem, hogy jogosan lenne elvárható, hogy valaki 48 órán belül kétszer is - mentálisan és fizikálisan - teljesítménye legjavát tudja nyújtani."

 

"Hosszú idő elteltével három nap alatt két meccset játszani lehetséges, de nem akkor, ha ilyen sűrűn történik mindez. De engem mindenki lenyűgöz az öltözőben azt illetően, ahogyan odafigyelnek magukra."

 

"Ezért maradhattak otthon tegnap este. Nem volt értelme egy hotelben aludnunk, mert megbízok bennük. Tudják, hogy mi a megfelelő viselkedés ilyen helyzetben."

 

Ole a Watford elleni múlt heti csalódást keltő vereséghez képest csak két helyen változtatott kezdőcsapatán a Newcastle vendégjátékakor, de elárulta, hogy további rotációra lehet számítani a Turf Mooron rendezendő bajnokijukon.

 

"Arra számítok, hogy a ma [csütörtökön] a meccsnapi keretünkbe nem bekerült játékosok bevethetőek lesznek."

 

"Vannak olyan játékosok, akik ugyanúgy teljes értékű edzésmunkát végeztek, és szükségünk lesz a frissességükre."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Burnley - Manchester United

Premier League 20. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!