Miért maradt le Haalandról a United?

A Manchester United az elmúlt napokban elszalasztotta annak az esélyét, hogy leigazolja a norvég tehetséget, ugyanis a Dortmund lecsapott rá.


Valójában azonban mi is állhat az egész ügy mögött? Sok szurkoló a United vezetőségét szó nélkül elküldené az ügy kapcsán, habár lehet, hogy most az egyszer jól döntöttek Woodwardék...

 

Erling Haaland a RB Salzburg korábbi nagy reménysége az idei szezonban robbant be a topfutballba, és a 22 meccsen szerzett 28 góljával több nagy csapat érdeklődését is felkeltette, köztük a Manchester Unitedét is.

 

A csatárnak egyébként nagyon jó kapcsolata van Ole Gunnar Solskjaerral is, aki a Moldenál megadta a játékos számára a lehetőséget, ezért pedig örökké hálás lesz Haaland.

 

A United mellett egyébként a Juventus és a RB Salzburg testvérklubja, a RB Lipcse is élénken érdeklődött a támadó iránt, aki végül a Dortmundhoz igazolt egy 20-30 millió euró közötti összegért. Mondani sem kell, hogy elég nagy meglepetés volt ez a futballrajongók számára.

 

Rengeteg United-drukker a nemtetszését fejezte ki az ügy kapcsán, viszont csak kevesen tudják, hogy nem a játékoson múlott az üzlet, hanem ügynökén, Mino Raiolán.

 

 

Ezt a hírt az ESPN újságírója, Rob Dawson erősítette meg a Twitter-oldalán, aki a következőket írta: "A United érdeklődött Haaland iránt, de nem voltak hajlandóak Raiola és az ő képviselőinek feltételeit teljesíteni. Ők ugyanis azonnali kivásárlási árat szerettek volna a szerződésbe, emellett jutalékot az esetleges eladásból. A United erre nemet mondott. A Dortmund pedig minden bizonnyal beleegyezett ebbe."

 

A Dortmund ügyvezető igazgatója, Hans-Joachim Watzke szerint azonban a döntés teljes egészében Haalandon múlt, akinek nem tetszett a klubja jövőbeli projektje, és az összes nagy nevű klubot visszautasította, hogy Lucien Favre csapatához igazolhasson.

 

"Annak ellenére, hogy európai topklubok versenyeztek Erling Haalandért, ő úgy döntött, hogy az általunk bemutatott perspektívák alapján a sporttevékenységét a BVB-nél folytatja tovább. A kitartásunk megtérült" - tette hozzá a Dortmund sportigazgatója.

 

Raiola egyébként a mai napon azt is hozzátette, hogy a United mellett további 12 klub érdeklődött komolyan az ügyfele iránt, továbbá hozzátette, hogy nem érti a szurkolók nemtetszését, ugyanis Haaland a későbbiekben akármikor kiköthet a Premier League-ben is.

 

A történet néhány részletét ismerve most már nem lehetünk annyira biztosak benne, hogy rosszul döntöttek Woodwardék, amikor nem mentek bele Raiola feltételeibe. Lehet, hogy Ole is ugyanannyira szeretné kerülni a híres ügynököt, mint azt tette korábban Ferguson...


90min

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!