Arsenal 2-0 Manchester United

Sima vereség az év első napján. Talán túl sokáig tartott a buli tegnap, mert amit ma a játékosok a pályára tettek, az értékelhetetlen volt.


Mikel Arteta nagyon támadó felállásban küldte ki pályára csapatát a Vörös Ördögök ellen, ami elnézve azt, milyen jó a Unitednek, ha az ellenfél ellen kontrázhat, ez jó előjelnek is számíthatott a vendégek számára.

 

27 másodperc telt el az első lövésig, Martial átadása után Rashford tüzelt 24 méterről, de Leno könnyen hárított.

 

A 4. percben Kolasinac lökte el James-t, amiért szabadrúgáshoz jutott a United. Jobbról szállt be a labda, de a hazaiak kapusa kiöklözte.

 

A 8. percben a semmiből jött az Arsenal vezető gólja, Kolasinac gurított középre Pepéhez, aki 9 méterről a kapuba lőtt, 1-0.

 

Két perccel később Pepe fűzte be Shaw-t, majd az alapvonal mellől átívelt a hosszúra, Aubameyang kapásból lőtt, de kapu fölé bombázott.

 

Bár veszélyesebben kezdte a meccset a manchesteri alakulat, az első percek után az Ágyúsoknak volt egy jó öt percük, mely elég volt a vezetés megszerzéséhez. A gól után azonban visszaesett a meccs színvonala, sok apró szabálytalanság tarkította a találkozót.

 

Lassan eltelt a félidő fele is, a United letámadása egyenlő volt a nullával, Fred nagyon lassan játszott, Shaw-t könnyedén át lehetett játszani, míg támadásban egyik szél sem tudott csinálni semmi érdemlegeset.

 

A 32. percben az öt és feles mellett Lacazette fordult le Maguire-ről, a kapussal találta magát szemben, lövése azonban bedobásra ment ki. Másodpercek alatt visszaszerezte a labdát az Arsenal, Torreira került lövőhelyzetbe, de próbálkozása elsuhant a bal kapufa mellett, maradt az 1-0.

 

A 38. percben De Gea majdnem gólhoz segítette Pepét. Rosszul rúgta ki a labdát, amit a szélső összeszedett, befelé tört, majd remekül tekert, de a spanyol kapusnak szerencséje volt, mert a kapufa mentett helyette.

 

Hihetetlen, mennyire gyenge a United védekezése! Shaw mögé játszották be a labdát könnyedén, Maguire mentett hatalmasat. A szöglet a rövidre szállt, ahol Lacazette csúsztatott, De Gea ráütötte a labdát Lindelöf hátára, ahonnan Sokratis elé került a játékszer, a védő pedig közelről a léc alá vágta azt, 2-0.

 

A félidő végén egy szabadrúgás végén Maguire fejelt, de Leno könnyen fogta a kísérletet. Az angol védő manchesteri pályafutása alatt képtelen volt komoly veszélyt jelenteni pontrúgásoknál, ha tudott is fejelni, gyenge megoldásokat kivitelezett.

 

A szünetben 2-0-ra vezettek a hazaiak, ráadásul teljesen megérdemelten. Fejetlenül mozgott az egész gárda, már amikor mozgott, mert a tűz is hiányzott a játékosokból.

 

Bár a második félidő elején többet volt a labda a Unitednél, mint az első félidő nagy részében, kapura szinte semmi veszélyt nem jelentettek Rashfordék. Nagyon kevés mozgás volt elöl, és a passzjáték is nagyon lassú volt, így pedig nehéz feltörni védelmet.

 

Az 55. percben Fred unta meg a társak töketlenségét, távolról lőtt, Leno azonban fogni tudta, még ha nem is egyből.

 

Egy órányi játék után Matic varázsolt kétszer is, a csereként beálló Pereira elé került a játékszer, de a támadó csak az oldalhálót találta el.

 

A 73. percben Martial sarkazása után Greenwood lőtt a rövidre, de Leno védte. A United mezőnyfölényben játszott, de nem látszott a csapaton az, hogy ebből akárcsak egy pont összejöhet.

 

Aubameyang cselei után Lacazette lőtt 22 méterről nagyon fölé. Nem sokkal később egy hazai kontrát vitt végig Saka, de borzasztóan gyenge lövést eresztett meg.

 

Az Ágyúsok teljesen elfáradtak, ám a manchesteri játékosok nem nagyon tudták kihasználni ezt.

 

Elfogadhatatlan, amit ma is nyújtottak a játékosok. Sétálgatnak 0-2-nél, Wan-Bissaka kocog vissza, miközben a labda már előtte 10 méterrel jár egy ellenfélnél, Shaw-t bármikor megkerülték, Martial öt embert akart kicselezni, Rashford semmire nem volt képes, a cserék pedig ugyanolyan semmi hozzáállással álltak be, mint akik az elejétől a gyepen voltak.

 

 

Premier League, 21. forduló
Arsenal 2-0 Manchester United
Emirates Stadium

 

Vezette: Chris Kavanagh

 

Arsenal: Leno - Maitland-Niles, Sokratis, Luiz, Kolasinac(Saka 69.) - Torreira, Xhaka - Pepe(Nelson 62.), Özil, Aubameyang - Lacazette(Guendouzi 82.)
Nem használt cserék: Martinez, Willock, Ceballos, Holding

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw - Fred, Matic(Mata 81.) - James(Greenwood 58.), Lingard(Pereira 58.), Rashford - Martial
Nem használt cserék: Romero, Jones, Young, Williams

 

Gólszerző: Pepe 8', Sokratis 42'

 

Sárga lap: Kolasinac, Saka
 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!