Solskjaer reakciója az Arsenal elleni vereségre

Ole Gunnar Solskjaer úgy érezte, hogy az Arsenal jobban meg tudta mutatni a csapatukban rejlő minőséget, mint a Manchester United 2020 első, számukra vereséggel véget érő bajnokiján.


Ami az Arsenal javára döntött

"Mondhatjuk, hogy két lépést tettünk előre, egyet pedig hátra, mert két győzelem után most vereséget szenvedtünk. De ismételten azt tudom megállapítani, hogy két minőségi játékoskerettel rendelkező csapat összecsapását láthattuk. Az Arsenal jobban meg tudta mutatni az első félidőben a bennük rejlő minőséget, mint mi, ennek köszönhetően pedig meg is tudták nyerni a mérkőzést. Azt gondoltam, hogy a kezdés után jól tudtunk védekezésből támadásba átváltani és volt két-három remek kontránk. De aztán ők is megérkeztek a mérkőzésbe, mert talán túlzottan sok érintésből próbáltunk meg támadásokat építeni. Nagyon élesek voltak a labdavisszaszerzést illetően. Nem igazán tudtunk nyugodtan építkezni, két gólt kapni pedig egyértelműen csalódás számunkra."

 

Apróságok, amelyek eldönthetik egy meccs végkimenetelét

"Néha előfordul ilyen. Látható volt, hogy [David] De Gea kivédte a szöglet utáni szituációt, de a labda Victor hátán megpattant, ilyen apróságon múlt. Az első gólnál nem szabadott volna lesreállításra játszanunk, de a beadás ott is Victoron pattant meg és változtatott irányt. Néha a futballban apró dolgok döntenek. De azt elmondhatjuk, hogy a 10. perctől a 45-ig jobbak voltak nálunk, egy általam jónak érzett mérkőzésen. Nagy minőséget nyújtó meccs volt."

 

Dicséret Arteta csapatának

"Úgy éreztem, hogy nagyon jól játszottak, ilyenkor pedig néha fel kell tennie az embernek a kezét. A fiúk megpróbáltak felnőni hozzájuk, de nem voltunk elég gyorsak és láthattuk az olyan játékosaikat, mint Özil, vagy a középpályásaikat, akik nagyon jól játszottak. Tudtuk, hogy nagyon hamar le fognak minket támadni. Talán néhol egy-két érintéssel többel játszottunk, mint kellett volna, mert látható volt, ahogyan Lacazette visszazárt és szerelt minket, ahogyan tette azt Torreira, Xhaka és Aubameyang is. Szerintem [Mikel] Arteta azt a reakciót kapta a csapatától, amit várt és amire mi is számítottunk, mert ő egy új menedzser a csapata kispadján, de látható volt, hogy a második félidőre kicsit elfogyott az energiájuk, míg nekünk még voltak tartalékaink, csak a gólszerzés nem ment."

 

 

A januári átigazolási időszak

"Ha megnézzük a keretet, akkor néha hajlamosak lehetünk azt gondolni, hogy egy-két erősítés jól jönne, mert valaminek az építkezési folyamatában járunk éppen. Minden azon múlik, hogy akit mi megfelelőnek gondolunk ehhez a folyamathoz, elérhető-e. Természetesen a döntéseinket befolyásolják az olyan tényezők is, amikor két játékosunkat hosszú időre nélkülözni kényszerülünk, például Scottra két, Paulra pedig egy hónapig nem számíthatunk. Ez kevesebb opciót tesz lehetővé számunkra, nekünk pedig rengeteg és fontos meccseink vannak. Az a legfontosabb, hogy ha a megfelelő személyt találjuk meg és ő elérhető, akkor cselekedni fogunk. Van egy-két kiszemeltünk."

 

Pogba hiánya

"Igen, arra számítok [hogy az átigazolási időszak végén is a United játékosa lesz]. Most sérült és valószínűleg meg kell operálni a bokáját. Majd meglátjuk mennyi időre van szüksége a visszatéréshez. Voltak vizsgálatok és bár nem tűnik kardinális problémának, ezzel bizonyos időkeretek között meg kell birkózni és le kell tudni. Azt javasolták neki, hogy amint lehet, végeztesse el a műtétet. Van egy szakértőnk, aki megvizsgálta és a klubnál is végeztünk vizsgálatokat. Nagy érvágás számunkra, hogy Paul nem bevethető most - valószínűleg három-négy hétig nem számíthatunk rá - és Scott sem lesz velünk néhány hónapig. Scott parádés teljesítményt nyújtott idén a csapatban és abban reménykedtünk, hogy Paul visszatérhet [amíg Scott sérült]. De nem tud - körülbelül egy hónap múlva fog csak. Odafigyelünk a játékosaink egészségére és nem fogunk egyikük kapcsán se kockázatot vállalni, ha azt érezzük, hogy nem képes játszani."

 

Matic és Fred lenyűgöztek

"Szinte az egész szezonban nélkülözni vagyunk kénytelenek őt [Pogba], de a helyén játszó srácok fantasztikusak. Most nem számíthatunk rájuk [McTominay és Pogba], szóval Nemanja és Fred fogják folytatni. Ha úgy fognak továbbra is játszani, mint tették azt ma este, akkor boldog leszek, mert jól teljesítettek mindketten. Természetesen az lenne az ideális, ha versenyhelyzet lenne az olyan posztokon, mint a középpálya és emellett rotálni is lehetne. Kicsit szenvedünk ettől, különösen a középpályán, de meg kell ezzel is birkóznunk. A most játszók fantasztikusan teljesítenek, nagy erőket mozgósítanak. Szombaton és kedden is feladat vár rájuk, ahogyan az utána jövő szombaton is - könyörtelen időszak ez."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!