Ole: Mason rendszeres kezdő lesz

Ole Gunnar Solskjaer elmondása szerint Mason Greenwood egyre közelebb áll ahhoz, hogy rendszeresen szerepeljen a Manchester United csapatában.


A csatár 2019-ben üstökösként robbant be azután, hogy márciusban bemutatkozott a felnőtt csapatban, azóta pedig már nyolc gólt termelt, köztük legutóbb karácsonykor, a Newcastle elleni 4-1-es siker során.

 

A 18 éves játékos nem mindig volt rendszeres kezdő a csapatban, azonban a fiatal tovább folytatja lenyűgöző teljesítményét és a menedzser elismerte, Greenwood nincs messze attól, hogy rendszeres kezdő legyen.

 

"Sokat nőtt" - nyilatkozta a menedzser a szombati kupameccset megelőző sajtótájékoztatón. "Fizikálisan és szellemileg is sokkal robosztusabb, amit természetesen elvársz egy 18 éves labdarúgótól. Többé-kevésbé 12 hónapja van velünk, fantasztikusan növekedett."

 

"Önbizalma és teljesítménye a top mérkőzéseken, még a Premier League találkozókon is nagyon jók voltak. Sokat játszott kupákban, ahol remekelt. Szóval csak tovább adjuk neki a lehetőségeket, egyre többet mindaddig, míg nem rendszeres kezdő lesz, mert ez történik majd."

 

Már három sorozatban is gólt szerzett, de Mason szeretné, ha a negyedikben is betalálna a hétvégén, amikor a gárda a Molineux-be látogat.

 

Nuno Espirito Santo csapata az utóbbi két évben bebizonyította, félelmetes együttesük van. Jelenleg a hetedik helyen állnak a bajnokságban, csupán egyetlen ponttal lemaradva a Vörös Ördögök mögött.

 

 

Ole nagyon jól ismeri azokat a nehézségeket, amiket a Farkasok tudnak okozni, hiszen az előző szezonban épp a Wolves ütötte ki a Unitedet az FA-kupából.

 

"Negyedik alkalommal játszunk velük, amióta itt vagyok és még nem nyertünk ellenük, nehéz ott játszani. Tavaly a Liverpool is kikapott ott, City most vesztett meccset náluk. Jól kell játszanunk, pozitívan kell odamennünk, mert választ akarunk adni az Arsenal elleni vereségre, mely mindenki szerint borzalmas produkció volt."

 

"Személy szerint nekem két jó csapat közti meccs volt, két jól focizó csapat mérkőzése."

 

"Megvan bennük a minőség: remek játékosaik vannak, jó a menedzserük, megvan a játékstílusa, filozófiája. A játékosok ismerik egymást. Láthatjuk, hogy 3-5-2 és 3-4-3 között variálnak és úgy tűnik, ismernek minden apró részletet, melyek a két játékrendszerben megtalálhatók."

 

"Ismerik egymást, a kapcsolatokat, például a pozíciók cseréjét, rotálást, szóval tudjuk, hogy nehéz este vár ránk a Molineux-ben."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!