Ole: A legutóbbi derbi győzelem fog inspirálni minket

Ole Gunnar Solskjaer szerint a Manchester Unitednek a decemberi derbi győzelem megismétlését kell célul kitűznie, amikor kedden este a Manchester City-t fogadják a Ligakupa elődöntőjében.


A Vörös Ördögök a regnáló bajnok elleni idegenbeli bajnoki mérkőzés első félórájában forgószélszerű teljesítményükkel megalapozták 2-1-es győzelmüket, a norvég menedzser pedig ezt és a 3 nappal korábbi Tottenham Hotspur elleni sikerüket látja az előrelépésükhöz követendő példának.

 

"Nos, az ilyen teljesítmények a céljaink" - mondta Solskjaer a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján újságírók kérdésére válaszolva.

 

"A Tottenham és a City ellen rövid időszakokra, de két jó napot fogtunk ki. Úgyhogy tudjuk, hogy fizikálisan mire vagyunk képesek, de minden mérkőzés egy külön történet."

 

"Amikor ilyen magasságokat élsz át, azokra egészen biztosan érdemes visszatekinteni és azt mondani, hogy 'ez az a Man United, amit látni akarunk'. De ennél még tovább is tudunk fejlődni."

 

Pep Guardiola együttese a derbin elszenvedett veresége óta minden sorozatot figyelembe nyolc mérkőzéséből hetet megnyert, legutóbb a Port Vale-t kiejtve az FA-kupa 3. fordulójából.

 

Ezzel egy időben a Vörös Ördögök hazai környezetben három győzelmet és egy döntetlent tudtak felmutatni, idegenben azonban vegyes formát produkáltak - a szombati Wolves elleni kupadöntetlent megelőzően a Burnley elleni győzelmüket egy Watford és egy Arsenal elleni csalódás keretezte a bajnokságban. Mindazonáltal Ole hiszi, hogy bármi megtörténhet, amikor a két városi rivális összecsap egymással.

 

 

"Természetesen ők [Man City] újra visszataláltak a győzelem útjára, ebből kifolyólag pedig magabiztosak" - tette hozzá.

 

"De szerintem az aktuális forma semmit sem számít, amikor ez a két csapat egymással mérkőzik meg."

 

"Egy ilyen helyi rangadót az adrenalin és a hangulat határoz meg - ez most is fontos lesz. És egy adott napon, egy adott mérkőzésen egy pillanat alatt, akár egy játékvezetői döntésnek, a szerencsének, egy sérülésnek vagy egy kiállításnak köszönhetően is megváltozhat minden."

 

"Tudjuk, hogy ők egy top csapat, én pedig elismerem Pep mindenkori csapatait. Pep megérkezése óta emelték a színvonalat - az általa keltett elvárások és a csapatai által nyújtott teljesítmények mind-mind olyanok, amelyek a mi céljaink között is szerepelnek."

 

Ez az első alkalom a 2010-es Ligakupa elődöntők óta, hogy a két csapat egy két felvonásos párharc keretében találkozik egymással, amikor a United egy idegenbeli 2-1-es vereség után az Old Traffordon aratott 3-1-es sikerével ki tudta vívni a döntőbe jutást az akkor Roberto Mancini vezette Kékek ellen.

 

Solskjaer elárulta, hogy nem bizakodná el magát egy holnapi esetleges győzelem kapcsán, tekintve, hogy január végén sor kerül majd még egy visszavágóra is.

 

"Két mérkőzés vár ránk ellenük, szóval tisztában kell lennünk, hogy amikor lefújják a holnapi meccset az csak a félidőt jelenti a párharcunk tekintetében."

 

"Még el kell látogatnunk az Etihadba és be kell fejeznünk a feladatunkat, akkor is ha holnap jól teljesítünk."

 

"Ez egy két felvonásos párharc, de most csak az első mérkőzésre koncentrálunk, mert a visszavágóig még három hét hátra van." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!