Ole: Pozitívan, koncentráltan kell játszanunk

Ole Gunnar Solskjaer azt kérte játékosaitól, hogy a Norwich City elleni bajnokin koncentráltan, pozitívan játszanak, felállva a hétközi, Manchester City-től elszenvedett vereségből.


A Vörös Ördögök csalódást keltő, 3-1-es vereséget szenvedtek városi riválisuktól a Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén kedden, de nincs sok idő a sajnálkozásra, hiszen ma délután 4 órakor már meccs vár a srácokra, lehetőséget adva, hogy a lehető legjobban reagáljanak a kudarcra.

 

A találkozót megelőzően a menedzser exkluzív interjút adott a klub hivatalos honlapjának, amiben arról beszélt, kollektív elhatározásuk van a Kanárik elleni összecsapásra.

 

Előtte azonban még említést tett a közelmúltban felmerült átigazolási találgatásokra is...

 

 

A közösségi médiában sokat lehetett hallani Ashley Youngról - mi a legfrissebb vele kapcsolatban?
"Közösségi média... nem olvasom! [mondta nevetve] Persze, mindig lesznek találgatások a játékosainkról. Mindig címlapon vagyunk, vagy az első, vagy a hátsó oldalon!"

 

 

Érkezőkkel kapcsolatban is vannak spekulációk, nem igaz? Sokat nem mondhatsz addig, míg nem történt valami?
"Nem. Természetesen mindig keressük a megfelelő üzletet, megfelelő játékost, aki beleillik a Man Unitedbe és nem rövid távú megoldást jelent. Unom mondani már, de építkezés, előrelépés a cél és olyan játékosok kellenek, akik hosszú ideig nálunk maradnak."

 


Áttérve a Norwich elleni mérkőzésre... hogy megy a felkészülés? Rövid idő állt rendelkezésre, hogy ismét készen álljon a csapat...
"Így van, nem volt igazán sok időnk edzeni. Persze akik nem játszottak, azok edzettek. Tegnap [csütörtökön] könnyed edzést tartottunk, ma felkészítő programunk volt, megnézzük, kikre számíthatunk, ez a legfontosabb."

 

 


Mit vársz a Norwich-től?
"Azt, hogy önmagukat adják. Olyan csapat, mely nagyon hűséges Danielhez [Farke]. Amikor átvette az irányítást, egy kicsit változtatott, ez alapján teszik a dolgukat. Játszottunk velük, jól is teljesítettünk, de tudjuk, hogyan képesek játszani saját játékukat. A Premier League-ben tanulnak és már a szezon második fele van, biztos vagyok benne, hogy pontokat fognak szerezni, de remélhetőleg nem ellenünk."

 


Náluk igen jó teljesítményt láthattunk a csapattól, ami győzelemmel párosult. Mit tanultál abból a mérkőzésből, ami segíthet most hétvégén?
"Kielemeztük azt, de az már hónapokkal ezelőtt volt. Le kell poroljuk magunkat, fel kell állnunk az Arsenal és a Man City elleni csalódásokból. Koncentrálnunk kell, pozitívan kell állnunk a meccshez, ki kell menni és önmagunkat kell adnunk."

 


A Norwich szeret beállni saját tizenhatosa elé - megvan a megfelelő módja, hogyan bontsuk meg őket?
"Igen és nem is, hiszen ők játszanak is. Jó focit játszanak, támadnak, tehetséges, fiatal játékosokkal rendelkeznek. Van néhány játékosuk, akik bizonyították, hogy képesek a PL-ben játszani. Szeretem nézni a játékukat... még az első meccsen, amikor nagy arányú vereséget szenvedtek a Liverpooltól, azon is látszott, mit akarnak játszani, és ha nem leszel pontos, akkor szenvedni fogsz ellenük, úgyhogy nagyon pontosnak kell lennünk."

 


A skandináv csatáruk, Teemu Pukki igazi fenyegetést jelent... munkabírása is annyira kiváló, mint a befejező képessége?
"Ő lehet, hogy sérült. Az új srác Írországból [Adam Idah], aki mesterhármast szerzett bemutatkozásán a Preston ellen, ő játszhat elöl. Bármelyikük is játszik, tudjuk, hogy gólveszélyt jelent."
 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!