Manchester United 4-0 Norwich City

Rashford duplájával és Martial, valamint Greenwood találataival a Vörös Ördögök magabiztosan nyertek az utolsó helyen álló Norwich ellen.


Az első 10 perc puhatolózása után a hazaiak átvették az irányítást és egyre többször tudtak a védelem mögé kerülni, de az utolsó harmadban sokszor pontatlanul passzoltak a játékosok, ami miatt az első 15-20 perc nem is hozott komoly lehetőséget.

 

A 20. perc után kicsit feljebb lépett a Norwich, sőt egy kontrából Cantwell beadása után Idah szerezhetett volna gólt, ha Maguire nem lett volna jó helyen és nem mentett volna kiválóan.

 

A 27. perc meghozta a gólt; Mata kapott labdát a jobb szélen, tolt a labdán kettőt, majd remekül tekert a kapu elé, ahol Rashford érkezett, aki közelről bevette Krul kapuját, 1-0 a Unitednek!

 

Két perccel később a lelkesen játszó Pereira szánta rá magát lövésre, de Krul magabiztosan fogta a próbálkozást.

 

Rashford és Fred is megpróbálta megdolgoztatni Krult, de a holland kapusnak nem nagyon emelkedett a pulzusa.

 

A félidő utolsó harmadában sem sűrűn jött ki térfeléről a City, de a 44. percben sikerült a vendégeknek végigvinniük egy kontrát, mely végén Cantwell tekerését tolta oldalra De Gea. Nagyot védett a spanyol kapus úgy, hogy előtte semmi dolga nem volt.

 

A Kanárik megint megkapták szinte már szokásosnak mondható góljukat az első félidőben, ami - ha a számokat nézzük - nem meglepő, hiszen a Vörös Ördögök minden tekintetben jobbak voltak a Norwich-nál.

 

Rosszul indult a második játékrész a vendégeknek, miután Krul elsodorta Williams-t a tizenhatoson belül, amiért Taylor játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Rashford végezte el, ezúttal nem tudta hozni azt, mint legutóbb, amikor két tizenegyest is hárított a United ellen, bár beleért ebbe a lövésbe is, de Rashford megduplázta a csapat előnyét.

 

Két perccel később Pereira harcolt ki szögletet, amit gyorsan elvégzett, Matához passzolt, aki azonnal betekert a kapu elé, a védőink még csak szaladtak a kapu elé, ahol Martial már várta a beadást és gyönyörű mozdulattal fejelt a kapuba. Nagyon okos, szép gól volt, 3-0 a Unitednek!

 

A francia csatár hamar duplázhatott volna, Pereira centerezését lőtte kapura 10 méterről, de Zimmermann elképesztően nagyot blokkolt.

 

Az 57. percben kontrázott a United, Martial ugratta ki Pereirát, aki laposan kapu elé lőtt, a labda elsuhant mindenki előtt és a hosszún megtalálta Williams-t, a bekk azonban 3 méterről az égbe lőtt. Óriási lehetőség volt.

 

Leült a meccs, szakadt az eső, ám jött egy újabb gól. Aarons fejelte el a labdát James elől, de pont Greenwood elé bólintott, aki 20 méterről nagyszerűen lőtt a bal alsóba, 4-0 a Unitednek!

 

Az utolsó 10 percre Solskjaer beküldte a pályára Gomest is Martial helyett, így Rashford után - akit James váltott - a francia támadó is pihenhetett.

 

A 83. percben Buendia készült elvégezni egy szabadrúgást a hazai kaputól 24 méterre, de próbálkozása fölé szállt, így a Kanárik nem tudtak szépíteni.

 

Zimmermann unta meg, hogy csapattársai semmi veszélyt nem jelentettek, a 86. percben remek lövést eresztett meg a jobb alsó felé, De Gea azonban biztosan hárított, akárcsak Amadou próbálkozásánál.

 

A ráadás pillanataiban Mata került helyzetbe, de csak oldalhálót talált.

 

A United megérdemelten nyert 4-0 arányban, ezúttal nagyon sokan jó teljesítményt nyújtottak és csapatként is jól muzsikáltak, a Norwich szinte semmi veszélyt nem jelentett De Gea kapujára.

 

 

Premier League, 22. forduló
Manchester United 4-0 Norwich City
Old Trafford, 73271 néző

 

Vezette: Anthony Taylor

 

United: De Gea; Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Williams; Fred, Matic; Andreas(Greenwood 71.), Mata, Rashford(James 59.); Martial(Gomes 80.)
Nem használt cserék: Grant, Dalot, Jones, Shaw, James

 

Norwich: Krul; Aarons, Zimmermann, Hanley(Lewis 80.), Byram; Tettey, Vrancic(Amadou 65.); Buendia, McLean, Cantwell; Idah(Hernandez 65')
Nem használt cserék: Leitner, Stiepermann, Trybull, Fahrmann

 

Gólszerző: Rashford 27', 52' (11-es), Martial 54', Greenwood 76'

 

Sárga lap: -


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!