Solskjaer: Meg kell találnunk a ritmusunkat

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer szerint a további jó eredmények produkálása a legjobb módja annak, hogy túl legyenek a mérkőzésekkel teli sűrű időszakukon.


A szerdai, Wolves elleni FA-kupa újrajátszás lesz a csapat 14. mérkőzése december eleje óta, és mivel még további négy összecsapásuk garantáltan lesz a téli szünet előtt, plusz ehhez még a Farkasok elleni továbbjutás esetén hozzájöhet egy FA-kupa 4. fordulós meccs, a menedzser hiszi, hogy a Vörös Ördögöknek fontos lenne megtalálniuk a ritmust.

 

"Az eredmények energiát kölcsönöznek" - kezdte Solskjaer mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján.

 

"Részemről rendben vagyok. Nekem csak a mérkőzések előtt és után kell találkoznom Önökkel, úgyhogy hetente hat sajtótájékoztatón veszek részt ebben az időszakban."

 

"Ha elkezdek számolgatni, akkor szerintem ez lesz a 14. meccsünk 45 nap alatt. Még lesz négy vagy öt meccsünk a téli szünetig, szóval ez egy irgalmatlan időszak."

 

"60 nap leforgása alatt ez 18 meccset fog jelenteni a játékosoknak, amely fizikailag és mentálisan is megterhelő, úgyhogy mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy energizálni tudjuk őket."

 

A norvég szakember elmondása szerint a szombati, Norwich City ellen 4-0-ra megnyert bajnokijuk segített a játékosok hangulatának javításában az előttük álló újabb sűrű hetet megelőzően, amely végén egy Liverpool elleni vendégjáték vár majd rájuk az Anfielden.

 

Emellett azt is elárulta, szerinte csapatát hosszú távon segíteni fogja az, hogy rutinná vált számukra a három-négy naponta való pályára lépés.

 

"Egy jó eredmény, mint például a Norwich elleni, rögtön azt vonja maga után, hogy a játékosok jól érzik magukat" - tette hozzá.

 

"Ha rossz eredményeket érünk el, akkor azokkal foglalkoznunk kell mentálisan, hogy motivációként használják fel őket. Mint hogy, 'még nem értünk az út végére, folytatnunk kell a munkát és javulnunk kell. Szóval tartsátok fenn a ritmusotokat'."

 

"Emlékszem, hogy nem játszottam minden egyes mérkőzésen, de amikor a pályán voltam, akkor úgy éreztem, hogy csapatként fejlődni tudtunk az által, hogy meccs, pihenés, meccs, pihenés, meccs ritmusban voltunk."

 

 

A szerdai újrajátszás értelmében Solskjaer már ötödszörre kerül szembe a Farkasokkal a United menedzsereként, de a korábbi négy randevújukra mindegyik alkalommal a Molineux-ben került sor.

 

A menedzser elmondta, hogy mivel a két csapat nagyon jól ismeri egymást, ezért kemény ütközetre számít, de eltökélt, hogy biztosítsák továbbjutásukat és kupadöntőig meneteljenek.

 

"Most már szokadszorra találkozunk egymással, úgyhogy természetesen egy olyan csapattal nézünk majd szembe, akik többé-kevésbé mindent tudnak rólunk, ahogyan mi is róluk."

 

"Néhány hét múlva a bajnokságban is újra összefutunk majd velük. Tudjuk, hogy legutóbb egy remek első félidőt produkáltunk ellenük, viszont a második játékrész csalódást keltő volt."

 

"Otthon fogunk játszani és biztosra akarunk menni azt illetően, hogy ki tudjuk vívni a továbbjutást. Biztos vagyok benne, hogy Nuno is szeretne tovább lépni, mert ez az a sorozat, amelynek megnyeréséről mindannyian álmodoztunk fiatalon is."

 

"Imádtam a döntőkben játszani és trófeákat magasba emelni, úgyhogy szeretnénk továbbjutni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Wolves

FA-kupa 3. forduló újrajátszás, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!