Maguire az új csapatkapitány

Ole Gunnar Solskjaer megerősítette, hogy a Manchester United új csapatkapitánya Harry Maguire lesz.


A 26 éves angol védő ebben a szezonban 12 alkalommal már ellátta a Vörös Ördögök csapatkapitányi tisztségét és mivel Ashley Young igen közel került ahhoz, hogy az Interhez igazoljon, így a norvég menedzser elárulta, hogy mostantól állandó jelleggel ő viseli majd a kapitányi karszalagot.

 

"Harry már viselte ebben a szezonban a csapatkapitányi karszalagot és meg is fogja tartani azt" - kezdte Solskjaer az Aon Training Complexben tartott sajtótájékoztatóján.

 

David de Gea, Axel Tuanzebe, Nemanja Matic és Marcus Rashford már szintén elláttak kapitányi teendőket ebben az idényben, míg Jesse Lingard az Astana elleni idegenbeli Európa-liga csoportmeccsen vezethette ki csapatát a pályára, amikor egy fiatal kezdőtizenegyet küldött fel Solskjaer.

 

 

Bár Maguire csak augusztusban csatlakozott a klubhoz a Leicester City-től, Ole szerint a válogatott játékos azonnal hatással volt a csapat többi részére.

 

"Ő megjött és azonnal vezérévé vált a csapatnak. Nem voltam ettől meglepve, de a vezetői képességeitől lenyűgözve igen, úgyhogy továbbra is Harry fogja viselni a kapitányi karszalagot."

 

"Ahogy megérkezett, minden arról árulkodott, hogy ő egy vezér. Ő is tagja annak a szűkebb csoportnak, amely vezeti ezt a fiatal társaságot."

 

"Ashley is ilyen volt természetesen, Marcus fiatal, de David és Harry is. Úgyhogy mostantól Harry fogja ellátni folyamatosan a kapitányi teendőket."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!