Solskjaer: Ki kell érdemelnünk a győzelmet

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer szerint játékosainak "ki kell érdemelni" a három pont megszerzését, amikor szerdán este a Burnley-t fogadják az Old Traffordon.


December végén a Turf Mooron a United 2-0-s győzelmet aratott a Bordók ellen, de a norvég menedzser szerint Sean Dyche tanítványai kemény erőpróba elé fogják őket állítani, különösen a múlt vasárnapi, meglepetésszerű 2-1-es Leicester City elleni sikerüket követően.

 

"Két-három héttel ezelőtt játszottunk ellenük" - emlékeztette Solskjaer az újságírókat mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján.

 

"Nagyon keményen meg kellett dolgoznunk a pontokért."

 

"Jól játszottunk, remekül védekeztünk és mint minden alkalommal, amikor Sean csapatai ellen játszunk, tudjuk, hogy ki kell érdemelnünk ezúttal is a győzelmet."

 

A Burnley úgy látogat majd az Álmok Színházába, hogy legutóbbi három vendégjátékuk során veretlenek tudtak maradni.

 

A 2016 októberi, gól nélküli döntetlenre végződött mérkőzést, amelyen Ander Herrerat kiállították, egy pulzáló, 2-2-es döntetlen követte 2017 decemberében, amikor Jesse Lingard duplájával mentettek csak pontot a hazaiak.

 

Hasonló forgatókönyv játszódott le 12 hónappal ezelőtt is, amikor Paul Pogba és Victor Lindelöf kései góljai kellettek a döntetlen kiharcolásához, Solskjaer pedig ugyanolyan hozzáállást vár el, mint amit aznap este látott fiaitól, csak más eredménnyel.

 

 

"Az előző szezonban ellenük volt az első alkalom, hogy láttam hátrányból talpra állni a csapatot" - tette hozzá Ole.

 

"7-8 perccel a lefújás előtt két gólos hátrányban voltunk, majd visszakapaszkodtunk 2-2-re, szóval olyan hozzáállással fogunk ezen a mérkőzésen pályára lépni, mintha sorozatban ötször nyertek volna."

 

"Ők mindig kemény küzdelemre késztetnek."

 

Dyche együttese jelenleg 13. helyen áll a Premier League-ben, öt ponttal a kiesőzóna felett, egy rosszul sikerült ünnepi időszakot követően, amely során a Lancashire-i alakulat sorozatban négy vereséget gyűjtött be a Rókák elleni múlt heti sikerig.

 

Mindazonáltal Solskjaer szép szavakkal illette 48 éves kollégáját, aki a Premier League második legrégebb óta azonos csapat kispadján ülő menedzsere a Bournemouthot vezető Eddie Howe mögött.

 

"Azt kell mondjam, hogy fantasztikus munkát végez. Ennél többet vagy mást nehéz lenne állítani."

 

"Beszélhetünk az anyagi lehetőségeiről vagy a játékosairól, ahogyan arról is, hogy mennyire nyúzottak vagyunk és milyen játékosaink hiányoznak."

 

"Természetesen neki is vannak hiányzói, például Ashley Barnes, de majd mások ellátják az ő feladatát is."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!