Ole a Tranmerre való felkészülésről

Ole Gunnar Solskjaer elmondása szerint a Manchester United készen áll a Tranmere Rovers elleni vasárnapi FA-kupa összecsapásra.


A Vörös Ördögök negyedik fordulóbeli ellenfelének kiléte csak magyar idő szerint csütörtökön este 11 óra után tisztázódott, ugyanis a harmadosztályú Tranmere Rovers hosszabbítás után tudta megnyerni a Watford elleni 3. fordulós újrajátszást.

 

A norvég menedzser elárulta, hogy stábja több Tranmere mérkőzésen is megfigyelőként vett részt a csütörtöki összecsapást megelőzően, de kijelentette, hogy saját csapatának felkészülése és teljesítménye szintén nagyon fontos volt.

 

"Ez egy hatalmas fordulat egyébként" - kezdte Ole mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján.

 

"Szerdán játszottunk, úgyhogy nem volt sok időnk a felkészülésre a tegnapi meccs előtt, de számos Tranmere meccset megnéztünk és láttuk a tegnap estit is, úgyhogy az ellenfél az ellenfél, nem számít milyen."

 

"Nekünk koncentrálnunk kell és a saját házunk táján kell rendbe tennünk a dolgokat ahhoz, hogy megfelelően fel tudjunk készülni."

 

"Szóval ma ismételten meg fogjuk nézni őket, de nem hiszem, hogy a játékosok fejét mindig túlzottan korán a következő meccsel kellene terhelni."

 

A vasárnapi összecsapás felvezetése során központi szerepet fog elfoglalni a Prenton Park talaja, ugyanis az időjárási viszontagságok miatt az elmúlt hetekben két mérkőzést is el kellett halasztani a pályán.

 

A United női csapatának meccsét a Liverpool ellen a felázott talaj miatt kellett más időpontra tenni, míg a Rovers és a Watford újrajátszására kilenc nappal később kerülhetett sor a Brandon hurrikán hatása okán.

 

 

Solskjaer igyekezett a pálya talajának minőségéről szóló diskurzust háttérbe szorítani, különösen amikor arról kérdezték, kétszer meggondolja-e, hogy a fél éves térdsérüléséből nemrég visszatérő Eric Baillyt a kezdőcsapatba jelölje.

 

"A pálya talaja nem túlzottan jó, de mindkét csapatot ugyanannyira fogja érinteni" - tette hozzá.

 

"A játékosoknak koncentráltnak kell lenniük és készen kell állniuk a feladatukra. A mostani generáció már úgy nőtt fel, hogy műfüves vagy pazar minőségű pályákon játszik hétről-hétre, fejben sokkal lazábbak, úgyhogy Eric valószínűleg egyike azoknak, aki felkészültebb azt illetően, hogy milyen egy ilyen pályán játszani."

 

"De mindenkinek fel kell készülnie arra, hogy egy ilyen pályán sérülésveszélyesebb játszani, illetve a labda pattanása is más."

 

Solskjaer abban reménykedik, hogy az FA-kupát sikerül az elmúlt napok csalódásainak feledtetésére használniuk, amelyek során a szezonban először egymás után két bajnokit veszítettek el.

 

"Természetesen újult erővel veselkedünk neki a feladatunknak."

 

"Ez a második nap a rehabilitációra a Burnley meccs után. De ezzel együtt kell élni."

 

"A megfelelő mentalitással kell hozzáállnunk a következő meccshez is. Egy ilyen meccs után, mint a szerdai, természetesen csalódottak vagyunk és nem fogok hazudni, nem jó érzés egymás után kétszer veszíteni."

 

"Ez így működik, de egy-két óra szomorkodás után túl kell tennünk magunkat rajta és előre kell tekintenünk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Tranmere Rovers - Manchester United

FA-kupa 4. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!