Mata: Tisztelnünk kell a Brugge-t

Juan Mata tiszteletét fejezte ki a Club Brugge irányába és kihangsúlyozta a koncentráltság szükségességét a Manchester United csütörtöki, belgiumi Európa-liga fellépésére.


A Vörös Ördögök a megszerezhető 18 egységből tizenhármat bezsebelve végeztek a második számú európai kupasorozat L-csoportjának élén és biztosították szereplésüket a kieséses szakaszban, amely végén kiváló lehetőségük nyílna arra, hogy trófeát szerezhessenek ebben a szezonban.

 

A legjobb 32 között a Brugge együttesével párosították össze a decemberi sorsoláskor a Unitedet, a párharc pedig csütörtökön veszi kezdetét a Jan Breydel Stadiumban, míg a visszavágó egy hét múlva, február 27-én lesz az Old Traffordon.

 

A belga klub a Bajnokok Ligája kiesésük után ejtőernyőzött át az Európa-ligába, ugyanis ott az A-csoportban a Paris Saint-Germain és a Real Madrid mögött végeztek a harmadik helyen.

 

Bár az előző szezon belga ezüstérmesénél csalódottak, hogy csak három pontot tudtak szerezni abban a kvartettben, az eredményeik között egy kalapemelést érő 2-2-es Real Madrid elleni döntetlen is szerepel, amelyet ráadásul a Santiago Bernabeuban értek el.

 

"Ők egy jó belga csapat és emlékszem rá, amikor a Bajnokok Ligájában játszottak, szóval egy európai kupasorozatokban megedződött együttesről beszélünk, akik nem fognak félni attól, hogy ellenünk kell játszaniuk" - kezdte Mata a Manutd.com-nak a belgiumi kirándulást megelőzően.

 

"A továbbjutás biztosításán leszünk, emellett pedig vissza fogunk emlékezni az Európa-ligában szerzett szép emlékeinkre és a stockholmi fináléra is, amelyet az Ajax ellen megnyertünk [2017-ben]. Nagyon jó dolog megnyerni ezt a sorozatot."

 

 

Mata sikerekben gazdag karriere során már két alkalommal is megnyerte az Európa-ligát, először még a Chelsea játékosaként a 2012/2013-as idényben, majd utána a Uniteddel is.

 

Amikor arról kérdezték, hogy mi a siker receptje a sorozat kieséses szakaszában, így felelt:

"Szerintem az a siker kulcsa, hogy nem szabad túl sokat hibázni, mert egy nagyon könnyedén bekapott gól akár a kiesésbe is kerülhet."

 

"Nagyon koncentrálni kell az elvégzendő feladatra, a lehető legjobb szinten kell játszani és bele kell rázódni a sorozatba. Más, mint a Premier League-ben, ott ugyanis veszíthetsz mérkőzést, mert lehetőséged lesz javítani és több pontot szerezni a későbbiekben."

 

"Ha az Európa-ligában rossz napod van, akár ki is eshetsz, úgyhogy minden egyes mérkőzésen 100 százalékig ott kell lenned fejben is."

 

Ole Gunnar Solskjaer legénysége eddig jól teljesített az Európa-liga idei szezonjában, Mata pedig magabiztos azt illetően, hogy a manchesteriek folytatni fogják a megkezdett utat a kieséses szakaszban is, kezdve a csütörtök esti első fellépésükkel.

 

"Szerintem volt néhány szép mérkőzésünk, amelyekre büszkén tekinthetünk vissza. Voltak olyan összecsapások, amikor a legmagasabb szinten játszottunk és ha ezt sikerül majd újra megtalálni, akkor nehéz lesz megtalálni az ellenszert az ellenfeleinknek velünk szemben. Minden egyes mérkőzésen arra fogunk törekedni, hogy ezt a szintet elérjük, ha pedig ez sikerülni fog, akkor képesek leszünk előrébb lépni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!