Smalling: Roma vagy United? Érdekes döntés lesz

Chris Smalling elismerte, "érdekes döntést kell meghoznia" - marad a Manchester Unitednél vagy végleg az AS Romahoz igazol.


A 30 éves belső védő jó benyomást tett a Serie A-ban egész szezonra szóló kölcsönszerződése keretében és gyorsan sikerült beilleszkednie az olasz fővárosban, amelyet jól jelez, hogy a Roma legutóbbi 21 bajnoki mérkőzéséből 20 alkalommal végig a pályán volt.

 

Smallingot 2022-ig érvényes szerződés köti a Unitedhez, a klubnak pedig plusz egy éves hosszabbítási opciója is van, de a korábbi angol válogatott játékos korábban azt mondta, hogy megfontolna egy végleges Rómába költözést a jó kezdését követően.

 

A Farkasok edzője, Paulo Fonseca azóta azt nyilatkozta a Sky Sports Newsnak, hogy szeretné végleg megszerezni őt, egy új interjúban pedig Smalling így nyilatkozott:

"A megérkezésemkor minden nagyon izgalmas, de egyben ijesztő is volt, mert nem tudtam mire számítsak."

 

"Új ország, új tapasztalatok. De figyelembe véve azt, ahogyan sikerült beilleszkednem, a szeretetet, amit kaptam, különösen a szurkolóktól, de egész Rómától is, érdekes döntést kell majd meghoznom."

 

"Néhány másik játékos szerint, ha tényleg minden jól megy, akkor egészen hihetetlen méretű szeretetet tudsz kapni ettől a várostól. Én ezt ténylegesen érzem, ahogyan a családom is. Remélhetőleg ez még sokáig így lesz."

 

 

A dolgok jelenlegi állása szerint Smalling a szezon végeztével vissza kellene, hogy térjen a Unitedhez, de elmondása szerint nem lepődött meg a klubnak azon a döntésén, hogy nem foglaltak visszahívás opciót a római kölcsönszerződésébe.

 

"Nem igazán" - tette hozzá.

 

"Még amikor beszéltem velük, akkor is az volt a hozzáállásuk, hogy 'legyen egy jó szezonod, amelyben minden a tervek szerint halad és te illetve a csapatod is sikeres', aztán majd a szezon végén leülünk újra tárgyalni."

 

"Ez volt a terv a szezon elején és mivel természetesen még nincs vége a szezonnak, ezért majd meglátjuk, hogy mik a tervek."

 

"Beszéltem Ole Gunnar Solskjaerral... az elmúlt évek során ahhoz szoktam hozzá, hogy ha egészséges vagyok, akkor szinte az összes mérkőzésen a pályán lehetek."

 

"Úgyhogy mivel ezek a lehetőségeim megfeleződtek, ezért más opciók után néztem, a Romanál pedig alig választhattam volna jobbat."

 

"Nyíltan tudtunk beszélni és nyélbe ütöttük az ügyet."

 

Amikor a Roma edzőjének nyilatkozatáról kérdezték, Smalling hozzátette:

"Ezt nagyszerű hallani. Nagy segítség számomra a pályán történő bizonyításban, hogy élvezem a menedzserem, az edzők és a játékostársaim hitét és bizalmat."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!