Ole: Greenwoodból tökéletes 9-es lesz

Mason Greenwood a Manchester United tökéletes gólvágójává válhat a jövőben.


Ez volt a Vörös Ördögök menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer véleménye, miután a tinédzserkorú játékos 11. szezonbeli találatát jegyezte vasárnap a Watford 3-0-s legyőzésekor az Old Traffordon.

 

Greenwood 75. percben megeresztett védhetetlen lökete már ötödik gólja volt idén a bajnokságban, ezt a mérföldkövet pedig még egyetlen United játékosnak sem sikerült elérnie fiatalabban.

 

"Ő a legjobb befejezőcsatárunk és azok közül is az egyik legjobb, akiket valaha láttam" - lelkendezett Solskjaer a Lódarazsak elleni mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

 

"Jobb láb vagy bal láb, nem számít. Ő hihetetlenül éles a tizenhatoson belül és kívül is. Soha nem múlik el belőle a gólveszélyesség."

 

A 18 éves saját nevelés a 2018/19-es szezon végéhez közeledve többször is játéklehetőséghez juthatott a felnőtt csapatban, de igazi áttörést a mostani idény hozta meg számára, amelyben már 33 mérkőzés szerepel a neve mellett.

 

 

Mason a gólját követően nem sokkal elhagyta a pályát miután görcsöt kapott, Ole pedig hiszi, hogy ez is egy emlékeztető kell legyen minden ember számára, hogy ő még egy növésben lévő fiatalember.

 

"Szerintem az egész szezonja sok mindent elárul róla. Csak egyre jobb és jobb lesz" - tette hozzá a norvég szakember.

 

"Még csak 18 éves, erre emlékeznünk kell. A teste még mindig a növekedés fázisában van, nem olyan, mint amilyen Wayne Rooney volt 18 évesen. Még mindig nagyon fiatal szervezet, de pár év múlva tökéletes 9-es válhat belőle."

 

"Rengeteg mindent láthatunk még tőle, de még néhány évet várnunk kell addig, amíg felnő. Időt kell neki adnunk, mert ilyen a természet. Most 18 éves és még sokat fog nőni és erősödni: a felső teste és a lábai is."

 

"Mostanra kezd felnőtt testalkata lenni, de még néhány évre szüksége van, ezt nem lehet siettetni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!