Ole keze munkája egyre jobban látszik a Uniteden

Ole Gunnar Solskjaer úgy érzi, hogy egyre jobban sikerül a saját képére formálnia a Manchester Unitedet és már alig várja, hogy azt a lelkesedést és hitet lássa játékosaiban, amely őt jellemezte karriere során a Vörös Ördögöknél.


A norvég menedzser a Derby County elleni FA-kupa 5. fordulós mérkőzést megelőző sajtótájékoztatóján hosszasan beszélt annak fontosságáról, hogy játékosai megfelelő mentalitással rendelkezzenek és miben szükséges még fejlődniük.

 

"Az edzéseken mindennap látom rajtuk a lelkesedést, a tanulni és fejlődni vágyást" - kezdte Ole, amikor arról kérdezték, hogy mit lát játékosaitól az edzőpályán.

 

"Amikor játékos voltam, akkor nem elégedhettem meg azzal, hogy elvégeztem a feladatomat. Mindig a jobbra kellett törekednem, tanulnom kellett és a visszavonulásom napjáig próbáltam egyre jobb játékossá válni."

 

A szezon legfontosabb szakaszához érve a United még két fronton is harcban áll trófeák megszerzéséért.

 

 

A múlt heti kényelmes, Club Brugge elleni továbbjutást követően az Európa-liga nyolcaddöntőjében a LASK vár majd a manchesteriekre, amennyiben pedig ma este sikerül legyőzni a Kosokat, úgy ott lennének a legjobb nyolc között az FA-kupában is a Solskjaer tanítványok.

 

"Úgy érzem, hogy a keret kezd a helyére kerülni, a játékosok pedig vevők arra, amit látni akarunk tőlük" - tette hozzá Ole.

 

"A bajtársiasság, az erőfeszítés és a hozzáállás tekintetében egyre jobbak vagyunk és sokkal inkább látom a saját csapatomat manapság a pályán, mint korábban bármikor."

 

Amikor arról kérdezték, hogy a játékosok mennyire vannak távol attól a győzelmi kultúrától, amelyet ő és az 1998/99-es Triplázó csapat a magáénak tudott, a menedzser elégedetten nyilatkozott a fejlődésről és betekintést engedett abba is, hogy miként kezeli az egyéniségeket.

 

"Napról-napra egyre közeledünk hozzá."

 

"Még mindig előfordulnak olyan napok, amikor nem vagyok 100 százalékosan elégedett azzal, ami itt történik, de ez érthető. Emberi lények vagyunk, ők csalódottak, de túllépünk ezeken. Nem fogom magunkat és másokat se sajnáltatni."

 

"Bevethetőnek kell lenni a következő mérkőzésre, én pedig a versenyszituációkat kedvelem. Olyan játékosokat szeretek látni, akik azt mondják, oké, kihagyott a csapatból két-három mérkőzésre magyarázat nélkül. Nekem nem kell mindig megmagyarázni mindent. Néha megteszem, igen, de ezzel csak azt akarom jelezni, hogy többre van szükségem. Nem beszélhetek velük százszor, hogy azt mondjam, változásra van szükségünk benned. Erre ott vannak a játéklehetőségek."

 

"A futball megváltozott. Néhány játékosra túlzottan nagy hatással van az, hogy ő keresi a pénzt, trófeát nyert, mert azt hiszi, hogy hátra dőlhet és pihenhet."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!