Shaw: Az én gólom volt!

Luke Shaw kijelentette, hogy ő szerezte a Manchester United első gólját a Derby County 3-0-s FA-kupa 5. fordulójában aratott győzelme során, miután a visszajátszások megmutatták, hogy a lövése kis mértékben megpattant Jesse Lingard hátán.


A kiváló formában játszó baloldali védő lenyűgöző teljesítménnyel rukkolt elő a Pride Park Stadiumban, az első félidőben pedig ő tudta megtörni a gólcsendet azzal, hogy egy földre pattant lövése a hazaiak kapujának távoli sarkában kötött ki.

 

Shaw örömittasan rohant a fantasztikus hangulatot teremtő 5000 fős manchesteri szurkolótábor elé és láthatóan nagyon élvezte, hogy megszerezte második gólját a United mezében és ezért volt nyugtalan a lefújást követően, amikor feltették neki a kérdést, hogy a kérdéses gólok bizottsága Lingardnak adhatja-e a United első gólját.

 

Amikor megkérdezték, hogy Jesse megpróbálta-e magáénak tudni a gólt, Luke mosollyal az arcán válaszolt:

"Megpróbálta, de esélye sincs, hogy ez az övé legyen! Nem láttam a visszajátszást, de azt mondja, hogy a hátán pattant meg a labda. Hogy őszinte legyek, nagyon csalódott lennék, ha neki ítélnék ezt a gólt. Most az egyszer nekem adhatnák."

 

"Elég régen szereztem az utolsó gólomat és nagyszerű, hogy remélhetőleg újra sikerült. Reményeim szerint a szezon hátralévő részében még többet szerezhetek."

 

A vezetőgól megszerzését követően Shaw egy gólpasszal is hozzájárult a csapat sikeréhez, amikor egy tizenhatos területére indított passzával Odion Ighalot találta meg. A nigériai támadó ki tudta hámozni a labdát két védő között, majd az alsó sarokba lőtt, amely az este folyamán nem az utolsó találata volt.

 

"Ő szárnyal és a menedzser azt mondta a meccs előtt, hogy amikor lehetőséghez jut, akkor nem sok helyzetet hagy ki" - tette hozzá Luke.

 

"Mesterhármast is szerezhetett volna és hazavihette volna a mérkőzés labdáját, de két nagyszerű befejezésből két gólt szerzett. Nagyon elégedettek voltunk vele és remélhetőleg ez még folytatódik."

 

 

A másik nagy beszédtémát csütörtökön Wayne Rooney első pályára lépése jelentette a United ellen Derby mezben. Shaw éveken keresztül volt a klub történetének leggólerősebb játékosának csapattársa és nagyon örül, hogy újra találkozhatott azzal a játékossal, akire azóta is felnéz.

 

"Mindenki tudja, hogy Wazza egy hatalmas legenda a Unitednél, és amikor lecseréltek és ültem a padon, akkor is csak az ő játékát néztem, mert még mindig klasszist képvisel és lenyűgöző játékos" - magyarázta Shaw.

 

"Ma nagyon nagy veszélyt jelentett, úgyhogy jó volt újra látni őt, és hogy továbbra is nagyon jól teljesít. Minden jót kívánunk neki a szezon hátralévő részére."

 

A Derby legyőzésével a United egy Norwich City elleni idegenbeli, Carrow Roadon rendezendő mérkőzésre készülhet majd az FA-kupa 6. fordulójában, ahol egy győzelemmel már egy sokak által nagyon várt Wembley-beli szereplés következne a sorozat elődöntőjében.

 

"Nagyon elégedett vagyok a sorsolással."

 

"Néztem tegnap este a Tottenham és a Norwich meccsét, de nem számít, hogy otthon vagy idegenben, ebben a pillanatban nagyon magabiztosnak érezzük magunkat. Lépésről-lépésre haladunk, folytatnunk kell az utunkat, magabiztosnak kell maradnunk és továbbra is gyűjtögetnünk kell a győzelmeket."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!