McTominay legfőbb célja

Scott McTominay felfedte, az a legfőbb célja, hogy a Manchester United kezdőcsapatának összeállításakor az ő neve merüljön fel minden alkalommal az elsők között.


A saját nevelésű középpályás a kispadon kezdte a hétvégi manchesteri városi derbit, de a második félidőben becserélték, majd emlékezetes gólt szerzett a Stretford End előtt, amikor kihasználva Ederson hibáját 35 méterről lőtt a vendégek kapujába.

 

Bruno Fernandes érkezése, illetve Fred és Nemanja Matic kiváló formája komoly versenyhelyzetet teremtett a Vörös Ördögök középpályájának közepén, de ez olyan dolog, amelyből a skót játékos szerint csak profitálhat az ő játéka.

 

"Egy futball klub számára természetesen hihetetlenül fontos az, hogy versenyhelyzet legyen a csapaton belüli helyekért" - kezdte McTominay a LASK elleni Európa-liga nyolcaddöntő első mérkőzését megelőző hivatalos sajtótájékoztatón.

 

"Ha ez nincs meg, akkor a játékosok túlságosan nyugodtak lehetnek, túl könnyedén veszik a helyzeteket és leveszik a lábukat a gázpedálról."

 

"Egyértelmű, hogy egy olyan közegben, ahol mindenki minden nap harcol a másikkal, egészséges környezet alakul ki. A Manchester Unitednél mindig megvolt a harc a helyekért, a játékosok pedig hol kint, hol pedig bent találták magukat a csapatban. Magam részéről viszont természetesen az a cél, hogy az én nevem legyen ott az elsők között a csapat összeállításakor. Csak és kizárólag így lehet hozzáállni a dolgokhoz és kihozni magamból a legtöbbet. Nemanja egy nagyszerű játékos és rengeteget tanulhatok tőle."

 

"Számomra jelen pillanatban ennek a helyzetnek csak pozitív hatásai vannak és remélhetőleg sikerül a szezon végéig egy nagyon jó sorozatot produkálnunk, amely során mindenki nagyon jól játszik."

 

 

Bruno Fernandes szinte a Sporting Lisszabontól történő átigazolása első pillanatától kezdve úgy tűnt, mint aki a csapat egyik vezére, McTominay pedig egyértelműen elismeréssel beszélt új csapattársáról.

 

"Igen, Bruno kapcsán az első pillanattól kezdve látszik rajta, hogy egy igazi győztes típus" - tette hozzá.

 

"Ezt lehet látni az edzéseken is. Kéri a labdát minden létező szituációban, képes kulcspasszokat adni, csapatként pedig pont ezekre van szükségünk."

 

"Kellett nekünk ez a fajta kreativitás, az hogy valaki lökést adjon nekünk és én úgy érzem, hogy ő a megérkezése óta hihetetlenül jól játszik. Nem tudom eléggé szavakba önteni a dicséretemet azért, ahogyan megkezdte nálunk a karrierét. Rengeteg elvárással rendelkezik, 10-esként folyamatosan magánál akarja tudni a labdát, úgyhogy ezt meg is kell tennünk, mert ha nem, akkor bajba kerülünk!"

 

"Ő olyan, mintha a víz alól feljöhettünk volna a felszínre és biztos vagyok benne, hogy a menedzser is hasonló állásponton van vele kapcsolatban. A megérkezése első pillanatától kezdve tökéletes összhangban van a csapattal. Olyan személyiséggel rendelkezik, amilyenre ennél a futball klubnál szükség van. Bárki, aki pályára lép a Manchester Unitedben, fontos, hogy emberileg is illeszkedjen a klub értékeihez, ő pedig ezt maximálisan elmondhatja magáról."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!