Solskjaer reakciója a LASK legyőzésére

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer elégedett volt a játékosai által nyújtott minőséggel és professzionalizmussal, amit Ausztriában, furcsa körülmények között látott tőlük az Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.


Kiváló 90 perc

"Mondhatjuk, hogy profi volt, de emellett remek munka is. Nem csak a professzionalizmusról és a hatékonyságról szólt ez, mivel minőségi játékkal és befejezésekkel is párosult. Nagyszerű támadásépítéseket, kiváló keresztpasszokat, elfutásokat láthattunk és azt gondolom, hogy többé-kevésbé mindent megkaptam a fiúktól, amit kértem. A teljes 90 perc során az egész csapat kiválóan teljesített."

 

Magas minőségű gólok

"Ha megnézzük mindegyiket, akkor az a közös bennük, hogy magas minőségi szintet képviselnek. Az első Odiontól [Ighalo], aki nagyszerű labdaérintések után talált be. Aztán nagyszerű volt látni, hogy Dan [James] újra formába lendült és van önbizalma. Juan [Mata] góljánál ki kell emelni, hogy micsoda labdát kapott Fredtől, Juan pedig mennyire higgadt tudott maradni. Ott volt a gólszerzők között Mason [Greenwood] is, aki csak azt tette, amit mindig is szokott és hihetetlen minőségű gólt szerzett. A kapus nem sok lehetőséget hagyott számára, ezért ő a két kapufa segítségét választotta. Nagyon örülök Andy [Pereira] befejezésének. Mindegyik gólunk magas minőségű volt és akár még többet is szerezhettünk volna."

 

Hangulat az egekben

"Ez természetesen nagyszerű. Emberek vagyunk és az önbizalommal rendelkező játékosok jobb játékra képesek, mint akiknek nincs, szóval rengeteg játékosunkban teng túl az önbizalom azért mert jól teljesítünk. Megérdemelten magabiztosak és egyre nehezebbé válik számomra a kezdőcsapat kijelölése. Ma volt néhány változtatásunk és néhány játékos két kézzel ragadta meg a lehetőségét, amellyel nyomást helyezett azokra, akik eddig a játékpercek többségét kapták."

 

 

Furcsa körülmények

"Most dőlnek el a komoly kérdések a szezonban, ami viszont ma elégedettségre ad okot számomra, hogy a megszokottól eltérő körülmények között tudtunk sikert aratni. Furcsa hangulat uralkodott a stadionban, a fiúk viszont koncentráltak voltak és kialakították a saját hangulatukat a mérkőzésen. Szerintem látható volt, hogy milyen bajtársiasság és lélek lakozik bennük. Nem ajánlanám [hogy a futballt zárt kapuk mögött játsszák], de dicsérnem kell a srácokat, mert fantasztikusak voltak."

 

Újabb kapott gól nélküli meccs

"A második félidőben több veszélyes pillanata is volt az ellenfélnek, de volt néhány nagyszerű blokkunk. Az első játékrészben is volt egy helyzetük, de Eric [Bailly] nagyszerűen védekezett, úgyhogy természetesen nem csak a támadóink teljesítettek jól. Szerintem a védőnégyesünk, mögöttük Sergioval [Romero], aki remekül irányította őket, nagyon jól teljesítettek."

 

Pogba jövője?

"Paul a mi játékosunk. Még két év van hátra a szerződéséből. Egy plusz egy év opcionálisan. Arra lehet számítani, hogy Paul itt lesz [a következő szezonban is], igen."

 

11 mérkőzéses veretlenségi sorozat

"Ez fantasztikus, de folytatnunk kell. Vasárnap nagy mérkőzés vár ránk idegenben a Tottenham ellen. Ez is az egyik oka volt annak, hogy változtatásokat eszközöltünk a kezdőnkben. A változtatások része egy Man United játékos életének. Nem fog mindenki minden mérkőzésen pályára lépni, de a végén boldogok lehetnek, ha sikerül trófeát nyernünk. Nem minden a pályára lépésről szól, sokkal inkább a győzelemről és a csapat segítéséről. Akkor is büszkének kell lenned, ha 60, 70, 80 vagy esetleg 10 percet játszol és ebből önbizalmat meríthetsz."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!