Hivatalos: Április elejéig felfüggesztik a PL működését

A Premier League és az alsóbb, profi osztályokat tömörítő EFL legkorábban április 3-ig elhalasztotta összes mérkőzését a koronavírus járvány terjedése okán.


Az Angol Futball Szövetség (FA) emellett elhalasztotta az angol válogatott március 27-én és 31-én esedékes Olaszország és Dánia elleni barátságos mérkőzéseit is, de szünetet rendeltek el a női bajnokságok küzdelmeiben is.

 

A döntést a Premier League szüneteltetéséről a péntek reggeli "vészhelyzeti tanácskozáson" hozták meg az érintett felek, miután kiderült, hogy az Arsenal menedzsere, Mikel Arteta és a Chelsea középpályása, Callum Hudson-Odoi is pozitív koronavírus tesztet produkált.

 

"Az FA, a Premier League, az EFL, a női Super League és a női Championship kollektív megállapodást kötött arról, hogy legkorábban április 3-ig elhalasztják összes professzionális szintű mérkőzésüket" - kezdődik a kollektív közlemény.

 

 

"A döntést, amelyet folyamatosan újraértékelünk, azt követően kellett meghoznunk, hogy a koronavírus (COVID-19) miatt egyre növekvő számú klubnál kellett izolációs intézkedéseket bevezetni játékosaik és stábjuk érdekében."

 

"A halasztás érint minden Championship, League One, League Two, akadémiai és tartalék mérkőzést is."

 

"Emellett minden klubnak javasoljuk, hogy határozatlan ideig kerüljenek minden, a működésükhöz nem elengedhetetlen tevékenységet, úgy mint játékosok szerepeltetése, edzőpálya látogatás, szurkolói találkozók."

 

"A további tervekkel kapcsolatban a jövő heti EFL vezetőségi ülést követően lesznek friss információk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!