Mata élvezi Bruno és Ighalo társaságát

Juan Mata szerint a Manchester Unitednél mindenki "nagyon boldog", hogy immáron a csapatot erősíti Bruno Fernandes és Odion Ighalo, miután a páros ismételten nagy hatást gyakorolt a csapatra tegnapi győzelmük során.


A csütörtök esti, LASK felett aratott 5-0-s győzelem során Ighalo parádés gólt szerzett az első félidőben Fernandes kiváló előkészítéséből, mielőtt kiszolgálta volna Daniel Jamest a csapat előnyének második félidőben történt megduplázásakor.

 

"Nagyszerű, hogy csapatunkban tudhatjuk Brunot, ahogyan Odiont is, aki szinte minden egyes mérkőzésen gólt szerez, amikor pályára lép" - kezdte Mata a MUTV-nek.

 

"Ők remek fickók és nagyon boldogok vagyunk, hogy a csapattársainkká váltak."

 

Az ibériai kapcsolatot bővebben kifejetve a csapat 8-asa így folytatta a portugál 18-assal kapcsolatban:

"Mi szerintem ugyanazt a nyelvet beszéljük a futballban."

 

"Ugyanúgy szeretnünk játszani, passzolunk, mozgunk és területet csinálunk a társainknak."

 

"Szeretjük egymást megjátszani és figyelemmel követni a támadókat, ahogyan tettük ezt Dan és Odion esetében is, aki fantasztikus gólt is tudott szerezni."

 

Mata jegyezte a United harmadik találatát, amely előkészítője szinte felér egy "újdonsült" igazolással ebben a szezonban. Fred figyelemre méltó újjászületést produkált második manchesteri szezonjában azáltal, hogy hétről-hétre ott volt a középpályán és az ő parádés passza hozta olyan helyzetbe Matat, amelyből a spanyol világbajnok már nem hibázott.

 

 

"Igen, Fredtől fantasztikus labdát kaptam" - ismerte el Juan.

 

"Nehéz volt nyomon követnie az elfutásomat, mert rengeteg játékos állt közöttünk, de a parádés bal lábával és meglátásával mégis sikerült megtalálnia. Tökéletes labda volt, amelyet aztán betudtam fejezni."

 

"Azután még további két gólt szereztünk [Mason Greenwood és Andreas Pereira révén], úgyhogy szerintem az utolsó 15 percben eldöntöttük a mérkőzést és emiatt boldogok vagyunk."

 

A meggyőző siker annak ellenére tudott megszületni Ausztriában, hogy hangulatról nem igazán beszélhettünk a stadionban, tekintve, hogy a koronavírus járvány okán zárt kapuk mögött találkoztak a felek.

 

"Nem emlékszem rá, hogy korábban játszottam volna zárt kapuk mögött, úgyhogy ez a mérkőzés ebből a szempontból nagyon más volt, mint a többi."

 

"Furcsa érzés volt. Olyan volt a közönség nélkül, mintha edzésen játszottunk volna meccset. De ilyenkor az embernek verseny üzemmódba kell kapcsolni az agyát, tudván hogy ez egy hivatalos tétmérkőzés volt, úgyhogy azt tettük, amire kértek minket, azaz hogy játszunk ezen körülmények között. Ennek megfelelően kellett cselekednünk, bíznunk kellett a szakértők döntésében és úgy kellett teljesítenünk, ahogyan azt tettük."

 

"Ha megnézzük az eredményt és a teljesítményünket, akkor azt mondhatjuk, hogy nagyon jól teljesítettünk. Az elején nem volt könnyű dolgunk, mert a LASK nagy nyomás alá helyezett minket. Passzok és irányítás tekintetében nem volt a legjobb mérkőzésünk és ezzel a labdával nem volt könnyű ezen a talajon játszani, de végül sikerült öt gólt szereznünk, boldogok vagyunk és készen állunk a manchesteri folytatásra."

 

"Azt mondanám, hogy igazán professzionális produkció volt ez tőlünk és mivel 5-0-ra nyertünk, ezért kijelenthetjük, hogy jól sikerült az odavágó. De akkor is a győzelem megszerzésére fogunk törekedni, amikor az Old Traffordon fogadjuk majd őket, ahol jól akarunk majd játszani és szeretnénk ugyanúgy élvezni a játékot, mint most."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!