Bruno Fernandes: Első hónapom a Unitednél

Bruno Fernandes beszélt azonnali hatásáról a csapatra, Ole Gunnar Solskjaerrel való kapcsolatáról és a Pep Guardiolával történő szóváltásáról.


Megszületett az első róla szóló szurkolói dal, és azonnal a fanatikusok kedvencévé vált Bruno Fernandes a Manchester Unitednél. A középpályás Laura Woodsal beszélt első hónapjáról a klubnál.

 

A szezon második felének meglepetése a 25 éves középpályás, aki január 29-én érkezett az Old Traffordra. Megérkezésével életet lehelt a United középpályájába, hozzásegítve őket egy minden sorozatot figyelembe véve 10 meccses veretlenségi sorozathoz.

 

Alig egy hónap alatt már három gólt és három gólpasszt jegyez a neve mellett nyolc pályára lépés után és úgy hiszi, hogy a csapat megfelelő irányba tart.

 

 

"Amikor megkaptam az esélyt arra, hogy ideigazoljak, könnyű volt meghoznom a döntést, nem kellett kétszer átgondolnom" – mondta a Sky Sports munkatársának. "Beszéltem a Sportinggal, akik előtte már folytattak tárgyalásokat a Man Uniteddel az átigazolásommal kapcsolatban, aztán amikor erről szóltak, rögtön mondtam nekik, hogy az elsőszámú választásom a United és a karrierem érdekében is erre van szükségem."

 

"Egy hónapja ugyanazt a csapatot látom. Úgy hiszem, hogy ugyanolyan beállítottságúak vagyunk: mindannyian nyerni akarunk, ennek érdekében pedig mindent beleadunk, hogy minden egyes mérkőzésen jobban teljesíthessünk. Az elmúlt hónapban nagyon sok kiváló mérkőzésünk volt és én is úgy gondolom, hogy beszélhetünk egyfajta Bruno utáni új kezdetről, de ez nem rólam szól, hanem a csapatról."

 

"A csapatnak koncentrációra, megfelelő döntésekre van szüksége jelenleg és erre lenne szüksége akkor is, ha Bruno nem érkezett volna meg. A Man United ugyanúgy győzne, mert egy ember nem változtatja meg a csapatot. A csapat akkor változik meg, amikor mindenki ugyanazért a célért küzd. Amikor megérkeztem, én egy olyan csapatot láttam, akik meccset akarnak nyerni, jobbá akarnak válni, és én csak egy újabb játékos vagyok, aki ebben segíthet."

 

Fernandes hamar a drukkerek kedvencévé vált, már saját szurkolói dallal is rendelkezik, ami a topjátékosok egyik jellemzője. De miért gondolja magát annak?

 

"Nem tudom, de nagyon örülök neki" – mondta mosolyogva. "A támogatás, amit a kezdetektől kapok a szurkolóktól csodálatos. Az első mérkőzés után meghallgattam a dalt, amit nekem írtak és csak arra tudtam gondolni, hogy csak két napja vagyok itt, de már saját dalom van."

 

"Vissza kell valamit adnom a szurkolóknak. Nem csak amiatt, mert a dalomat éneklik, hanem azért, mert megadják azt a támogatást, amire szükségem van, hogy segíthessem csapattársaimat, és amivel jobbá tehetem a Unitedet."

 

"Ugyanúgy kell szeretnem őket, mint ahogyan ők engem, mert amit a kezdetek óta kapok tőlük, az remek. Ha nem kapnám meg ezt a támogatást, sokkal nehezebb lenne számomra kimenni a pályára, magamat adni, magabiztosnak lenni és azt tenni, amit akarok a mérkőzésen, akár kockázatot is vállalva labdával a lábamon."

 

"Néha kockáztatsz és talán belebuksz, de ők ott vannak, hogy támogassanak és megadják a lökést arra, hogy megpróbáljam még egyszer."

 

Ole a részletek embere

 

 

Fernandes egy hónapja áll Ole Gunnar Solskjaer gyámkodása alatt, a középpályás pedig elégedett azokkal az edzésmódszerekkel, amelyeket a menedzser alkalmaz.

 

"Ez kicsit nehéz, mert csak egy hónapja vagyok csak itt, de azt látom, hogy sokat törődik a részletekkel és velem is, ami fontos, mert ez a modern futball elemévé vált."

 

"Manapság minden menedzser nagyon jó. Figyelik egymást és tanulnak egymástól így a mérkőzés nehézzé válik. Mostanában rendelkezésre állnak videóelemzések, és a legtöbb csapat tudni fogja mit fogsz tenni a mérkőzésen, hová fogod összpontosítani a labdát, hol kell nyomást gyakorolniuk rád, tehát a játék egyre nehezebbé válik."

 

"Azt hiszem ő nagyon jó ebben, ráadásul futballista is volt. Tudja mikor kell beszélnie a játékosokhoz, mikor kell egy jó szót szólnia, vagy mikor kell odamennie hozzád és motiválni arra, hogy még többet beleadj."

 

"Aztán néha olyan menedzsereid vannak, akik sohasem játszották ezt a játékot és edzőtől függően ők is rendelkeznek ezekkel a képességekkel, de úgy hiszem, hogy Ole nagyon figyel ezekre. Tökéletességre törekszik, ami lehetetlen, de egyre többet és többet kér tőlünk."

 

"Az edzők mindig fontosak egy új játékosnak mikor megérkeznek. Számomra különösen fontos volt, mert önbizalomra van szükséged tőle. Mikor szükséged van a váltásra - ráadásul egy másik ország nagy klubjába, nagy játékosok közé kerülni nagy váltás - felkészültnek kell lenned."

 

"Amikor megérkeztem fontos volt a menedzser is, de a legfontosabb a csapattársaim bizalmának megszerzése volt, mert ha ez megvan, az sokkal jobbá és egyszerűbbé teszi a helyzetet."

 

Fernandes különösen közeli barátságot alakított ki honfitársával, Diogo Dalot-val, aki segített neki beilleszkedni a United életébe.

 

 

"1 hete van autóm, de még mindig Diogo akar fuvarozni [edzésre] szóval együtt megyünk" – magyarázta. "Ez a társaságról szól. Általában korábban érkezünk meg és néha Phil [Jones] még hamarabb is ott van, mint mi, de szerintem Diogo társaságot szeretne maga mellé, szóval vele megyek, hogy együtt reggelizzünk, vagy elmenjünk edzeni."

 

"Sokat segített mióta megérkeztem. Az első napokban az otthonában aludtam. Hotelban lakom, de azt mondta, hogy menjek át hozzá és nagyon sokat segített. Boldog vagyok, hogy a csapat része, mert rengeteget segített az első napokban."

 

'Minden játékos különböző'

 

 

Fernandes zökkenőmentesen betöltötte azt a középpályás posztot, ahol Pogba szezon nagy részére kiható sérülése miatt hiány volt, és kiemelte az ő játékát jellemző különbségeket is.

 

"Úgy gondolom, hogy különbözöm más játékosoktól. Mindenki eltérő stílussal játszik, talán én több kockázatot vállalok, talán mások nem vállalnak ennyit, esetleg többet lövök, néhány játékos többet passzol, mások több szerelést mutatnak be, mindenki másban jó egy klubon belül."

 

"Olyan játékos vagyok, aki általában szeret kockázatot vállalni, szeretem megadni az utolsó passzt, vagy asszisztot adni a csapattársaimnak, úgyhogy vállalnom kell a kockázatot. Nem érdekel, ha valaki a pályán kívül nem boldog a passzaim miatt, tisztelni fogom, de továbbra is meg fogom próbálni azokat."

 

"Általában mindenki azt mondja, hogy azok a játékosok, akik jók labdával, azok nem jók labda nélkül. Jobbá próbálok válni labdával a lábamon, ugyanakkor a fenti gondolatok ott vannak a fejemben mikor elvesztem azt: többet akarok, mikor a dolgok jól alakulnak és akkor is, ha passzolsz, és eléri ugyan a csapattársad, de az nem volt elég pontos és emiatt még többet kell beleadnod."

 

 

"Úgy gondolom, hogy figyelni szoktam a részletekre, mert ha jobbá, és a világon a legjobbá akarsz válni, figyelned kell a részletekre. Ez nem arról szól, hogy befejezed a meccset és ha adtál egy gólpasszt, akkor jó meccsed volt, és nem kell visszanézned a mérkőzést, hogy felismerhesd, ha hibát vétettél, vagy sem."

 

"Van amikor arra gondolsz, hogy ’ma nem játszottam jó meccset, úgyhogy vissza kell nézzek mindent, és látnom kell hol rontottam’. Néha, mikor úgy érzem, hogy rossz mérkőzésem volt, nem nézem vissza. Benne van a fejemben, hogy jobban kell teljesítenem, és tudom azt is, hogy mit rontottam, mert tudod azt, hogy melyik passzod, lövésed, vagy döntésed volt rossz. Ha jó vagy, ezt látnod kell."

 

"Amikor adsz egy gólpasszt ki kell elemezned, hogy képes lennél-e azt jobban kivitelezni. Néha lehetséges a jobb megoldás, csak te nem tudsz jobban teljesíteni. Nehéz ezt elmagyarázni, de látnom kell a részleteket ahhoz, hogy jobbá válhassak."

 

A vitáról Peppel

Fernandes felkavarta az indulatokat a vasárnapi 2-0-s Manchester City feletti győzelem alkalmával, amikor Pep Guardiolat lepisszegte az oldalvonal mellett.

 

Az esetről a következőket mondta: "Beszéltem erről pár barátommal és sok ember azt gondolja, hogy Pep már megnyert mindent, ki ez a Bruno, hogy ezt tegye vele?"

 

"Úgy gondolom, hogy ez a tiszteletről szól. Most, amikor nyugodtan, a pályán kívül vagyok, úgy gondolom, hogy nem tenném meg újra meccs közben, de abban a pillanatban, azok a szavak, amiket mondott idegessé tettek. Ideges típusnak tartom magam, de ilyen játékos vagyok."

 

"Nagyon tisztelem Pep-et, a győzelmeit, és mindent, amit a futballért tett, de abban a pillanatban ő sem tisztelt engem, így ő sem érdemelte meg a tiszteletem. Nekem nem számít, hogy mi volt a pályán. Már nem vagyunk ott, ez már a múlt. Tisztelem őt, így nem érdekel, hogy mit mondott."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!