Bruno Fernandes lett február legjobbja

A Manchester United portugál válogatott játékosát, Bruno Fernandest választották február hónap legjobbjának a Premier League-ben, ezzel is elismerve a United játékára gyakorolt pozitív hatását.


Ez már a harmadik egyéni elismerése a játékosnak azt követően, hogy január 30-án Lisszabonból Manchester vörös felébe igazolt. Korábban saját klubja, valamint a Premier League szurkolói is őt látták a legjobbnak februárban.

 

Az említett hónapban Fernandes három mérkőzésen is kiemelkedően teljesített, ezek közé tartozik egy Wolverhampton elleni döntetlen, amelyet két - a Chelsea és a Watford elleni - győzelem követett.

 

Minden sorozatot figyelembe véve eddig kilenc mérkőzésen lépett pályára a United színeiben, ezeken három gólt jegyzett, valamint kiosztott 4 asszisztot, ám ami talán ennél is fontosabb, elnyerte a szurkolók szeretetét is.

 

Az elmúlt héten a Sky Sports készített egy hosszabb hangvételű interjút portugál varázslónkkal, melyben kitért arra, mennyire örül a szurkolók támogatásának, azonban tudja, hogy a sok dicséret ellenére is alázatosnak kell maradnia.

 

"Beszélhetnénk arról, hogy Bruno érkezése után új korszak kezdődött, de ez nem Brunoról szól, hanem a csapatról. Egy játékos nem tud megváltoztatni egy csapatot. Ilyen változás csak akkor történik, ha mindenki egy irányba tolja a szekeret."

 

"Ettől függetlenül az a támogatás, amit az első pillanattól kezdve kapok a szurkolóktól, lenyűgöző. Az első mérkőzés után meghallgattam a dalt, amit nekem írtak és csak arra tudtam gondolni, két napja vagyok itt, de már saját dalom van."

 

"Tényleg elképesztő az a szeretet, ami az elmúlt időszakban érkezik tőlük."

 

 

A klub legendái is elismerik

 

Fernandes teljesítményét rengetegen megdicsérték az elmúlt időszakban, köztük a klub korábbi jobbhátvédje, Gary Neville, aki leginkább a csapatra gyakorolt hatását emelte ki:

 

"Bruno nagyobb hatással volt a csapatra, mint azt bárki várta volna, nem csak konkrét, hanem átvitt értelemben is" - mondta Neville. "A sprintjein, a letámadásain látszik, mennyire éhes a sikerre és úgy néz ki, ez a társaira is átragadt."

 

Amikor szembesítették Neville szavaival, Bruno azt mondta: "Csodás érzés, amikor az emberről korábbi, legendás játékosok így beszélnek. Mérges leszek, ha elvesztem a labdát és mindig többet akarok. Ez a különbség köztem és más játékosok között. Ha jobb és jobb akarsz lenni, ha az egyik legjobb akarsz lenni, figyelned kell a részletekre. Úgy gondolom, ha van egy, két, három vagy négy ilyen mentalitással rendelkező játékosod egy csapatban, az javítja a többiek teljesítményét is."

 

Roy Keane, aki szakértőként dolgozik a Sky Sportsnál szintén a portugál játékos érkezésének hatását emelte ki: "Mindenkit felpörgetett a klubnál. Olyan, mintha már húsz éve itt lenne. Kivételes tehetsége van és nagyon úgy néz ki, hogy a következő évek meghatározó játékosa lesz a Unitednél."

 

Keane szavaira Bruno így reagált: "Nagy szavak ezek egy nagy játékostól. Pontosan ezt szeretném elérni Manchesterben. A lehető legjobb akarok lenni, lehetőleg olyan, akit később a United legnagyobbjai között emlegetnek majd."

 

Gratulálunk Brunonak az újabb, jól megérdemelt elismeréséhez!


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!