Vírusbiztos lehet az Old Trafford

Drasztikus lépésekre készülnek a Manchester Unitednél, hogy világjárványok idején sem maradjanak foci nélkül a drukkerek.


Többször felmerült már az Álmok Színházának bővítése. Olykor arról lehetett hallani, hogy akár 90 ezer főre is növelhetik a befogadóképességet. Minden évben vannak fejlesztések a stadionban, mely révén változik a maximális létszám. Az utóbbi években - csak kis mértékben - csökkent a befogadóképesség, de még így is a legtöbb szurkolót tudja befogadni az OT Angliában, már ami a klubcsapatok stadionjait illeti.

 

Azonban nem biztos, hogy ez így marad a közeljövőben. Ugyanis a klubok azon dolgoznak, hogy vírusbiztossá tegyék a lelátókat. Több megoldás is felmerült már a csapatok körében; volt, akik a székekbe beépíthető, cserélhető szájmaszkokkal oldanák meg a problémát, melynek azonban az egyik hátulütője az lenne, hogy sokat romlana a stadion hangulata, maszkban nem lehet olyan hangosan énekelni, szurkolni.

 

A Vörös Ördögöknél azonban annál a verziónál döntöttek, hogy minden szék köré plexifalat vonnának, mely átlátszó, így a szurkolókat nem zavarja, viszont védi őket a túl közeli kontaktusoktól.

 

 

Ennek azonban ára van; ugyanis a klub tervei alapján az Old Trafford befogadóképessége drasztikusan csökkenne, egészen pontosan 60401 főre. Ennél jelenleg vannak nagyobb stadionok a Premier League-ben, ám mivel mindegyik klub gondolkodik valamilyen megoldásban, nem biztos, hogy nem a United lelátóin lesznek továbbra is a legtöbben. Hiszen ezen megoldás mellett döntött a Tottenham, a West Ham, az Arsenal, a Man City, a Crystal Palace és a Burnley is. Hogy érzékeltetni lehessen, milyen mértékű csökkenésekről van szó (látva az Old Trafford jelenlegi 74000-es számáról 60 ezerre történő csökkenését), néhány klub közzétette, mekkora stadionban játszanának a jövőben. Így a Tottenham esetében 54010-re, az Arsenalnál 40100-ra, míg a Turf Mooron a jelenlegi 22 ezerről 10400-ra csökkenne a lelátókra érkező drukkerek száma.

 

A befogadóképességek csökkenése a bevételeket is erősen módosítja, így várhatóan a labdarúgásban komoly pénzügyi lépésekre van szükség, a kiadásokat csökkenteniük kell a kluboknak, mely elsősorban az átigazolási összegeknél és a játékosok fizetésénél megoldható leggyorsabban. A kivitelezéssel azt az APR ILfools Gmbh-t bízta meg a klub, melyben résztulajdonos a United korábbi játékosa, Federico Macheda.

 

 

A tervek szerint a jelenlegi kényszerszünet idején már el is kezdik a plexifalak felszerelését, először a Stretford End rész kerül fejlesztésre és ha lesz idő a járvány miatt, úgy a többi lelátórész is következik még az új szezon elkezdése előtt.

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!