Pereira: Minden nap játszanék, hogy befejezzük a szezont

A koronavírus-járvány miatt Európa top bajnokságai felfüggesztésre kerültek, többek közt a Premier League is (április 30-ig biztosan). Napjainkban folynak a tárgyalások és az egyeztetések, hogyan lehetne lejátszani a maradék 92 meccset, vagy egyáltalán van-e rá lehetőség, hogy befejezzék a szezont. A Manchester United középpályása, Andreas Pereira akár minden nap lejátszana egy meccset, hogy lezárják az idei kiírást.


A Unitednek 9 meccse van még hátra a Premier League-ből, de érdekelt még az FA-kupa és az Európa-liga küzdelmeiben is. Sajnos egyelőre egyik sorozatról sem tudni, miképp fognak befejeződni a szezon végén, ha egyáltalán befejezésre kerülnek.

 

Változatos javaslatok érkeztek már arra, hogyan lehetne beütemezni a maradék meccseket. Andreas Pereira is beszállt a megoldás keresésébe, bár ötlete eléggé megterhelő lenne a játékosok számára:

 

 

"Ami engem illet, a lehető leggyorsabban fejezném be a szezont" - állítja Pereira az ESPN-nek. "Megértem, hogy ez egy nehéz helyzet és az emberek egészsége a legfontosabb, de minél hamarabb le kell zárnunk a bajnokságot, még ha ez azt is jelenti, hogy akár minden nap játszanunk kell. A legrosszabb forgatókönyv az lenne, ha semmissé tennék a szezont."

 

Pereira és a csapattársai otthon edzenek a bajnokság felfüggesztése óta. A 24 éves brazil játékos eddig 37-szer lépett pályára a Solskjaer-érában és kitartóan végzi az otthoni edzésmunkát, amit a klub állított össze neki, ezen kívül minden nap fut, hogy formában maradjon.

 

Ha valóban úgy dönt az FA (az angol labdarúgó-szövetség), hogy befejezik a bajnokságot és besűrítik a csapatok meccskiírásait, Pereira nem hátrálna meg, megvalósíthatónak tartja az ötletet.

 

"Nem lesz egyszerű menet, de meg fogunk birkózni vele, ha erre kerül a sor. Most mindenki nagyon sokat pihen, sőt vannak játékosok, akik sérülésből épülnek fel. Bő keretünk van és nem okozna gondot, ha két-három naponta, vagy akár minden nap játszanánk. Nem jelentene gondot. Az viszont igen, hogy a teljes szezon érvénytelenné válna."

 

 

Április 30-ig biztosan nem folytatódik a Premier League, pedig a Manchester United számára létfontosságú lenne, hogy befejezzék a mérkőzéseket. Solskjaer csapata egyre jobb formába lendült a kényszerszünet előtt (11 veretlen mérkőzés, köztük két rangadó-győzelem a Manchester City és a Chelsea ellen). A bajnokságban 3 pont távolságra van a 4. helyen álló Chelsea, sőt a csapat két trófeát is begyűjthet még az idei kiírásban (Európa-liga, FA-kupa). A Vörös Ördögök a Bajnokok Ligájába is visszatérhetnek ősszel, ezért sem mindegy, hogyan zárul a szezon.

 

"Egy remek hajrá lehet ez számunkra és ezért is fájna nagyon, ha már nem kéne játszanunk ebben a szezonban" - mondta Pereira. "Még mindig megnyerhetünk két trófeát, de a top 4-re is pályázunk, hogy elmondhassuk magunkról, hogy jó szezont zártunk."


ESPN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!