Solskjaer: Mindig is bizonyítani akartam

Ole Gunnar Solskjaer a Nottingham Forest elleni fantasztikus mesternégyesét idézte vissza.


A Manchester United jelenlegi menedzsere Dwight Yorke helyét vette át a City Groundon játszott Vörösök elleni bajnoki mérkőzés második félidejének 72. percében. A korábbi norvég támadó bő tíz perc leforgása alatt duplázta meg csapata góljainak számát, négyszer zörgette meg David Beasant kapus hálóját.

 

Mindig emlékeztetni akarta tehetségéről Sir Alexet, ezért mindent megtett, mikor lehetőséget kapott a skóttól - magyarázta Ole a Steward Gardnerrel (MUTV munkatársa) folytatott Hangouts beszélgetése során.

 

"Elképesztő keret, remek csapatszellem, maximális éhség a sikerre - ezek jellemeztek minket. Ennyi minőségi játékossal felszerelkezve, természetes volt, hogy valaki a kispadra szorul."

 

A Babaarcú Gyilkos azonban híresen jól szállt be a Premier League mérkőzéseinek végjátékába. Csereként 93 percenként szomorította el az ellenfelet, összesen 17 alkalommal.

 

 

"Jim Ryan a csere előtt annyit mondott, csak tartsam meg a labdát, ne csináljak semmi butaságot, mert 4-1-re vezetünk."

 

"Igazából folyton azt hangsúlyozták, hogy mutassuk meg, mire vagyunk képesek, és próbáljuk élvezni a játékot. Hárommal mentünk, már minden eldőlt, de az ellenfél becsületből jött előre, így tudtam, lesz előttem terület. Mindig gólra törekedtem, mikor játszottam, minél több percet akartam kicsikarni magamnak."

 

A gólokkal kapcsolatban így emlékezett vissza az egykori 20-as:

"Először Gary gurította keresztbe a labdát jobbról, a hosszún elég szerencsétlenül értem bele, félig-meddig sarokkal, könnyen mellé mehetett volna. A második előtt a tizenhatoson kívülről próbáltam átemelni a kapust, hogy Coley elé kerüljön a labda, de David védett, a visszapattanót pedig bepofoztam. A harmadik gólnál üresen talált meg Scholesy passza, csak erőből bezúdítottam a tizenegyespont környékéről. A mesternégyest jelentő találatnál elém pattant a játékszer, annyi volt a dolgom, hogy a bal alsóba gurítsak."

 

"Ilyen kaliberű játékosok között mindenkinek a legjobbját kellett nyújtania, hogy szerephez juthasson a következő meccsen. Egymást sarkalltuk minél tökéletesebb teljesítményre."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!