Rooney: Hiba volt sérülten a vb-re menni

Az angol gólvágó a Sunday Timesnak mesélt a 2006-ban elszenvedett horror sérüléséről.


Wayne Rooney bevallása szerint nem kellett volna Angliával a 2006-os világbajnokságra elmennie, miután egy súlyos lábsérülést szenvedett a torna előtt.

 

Anglia legtöbb gólt szerző csatárának világbajnokságon való szereplése komoly kérdés volt abban az évben. A támadó a Manchester United Chelsea ellen elveszített 3-0-s mérkőzésén lábközépcsont törést szenvedett.

 

 

Rooney egészségesen pályára tudott lépni a B csoport mérkőzésén Trinidad és Tobago ellen, miután a vártnál hamarabb felépült sérüléséből - ezt követően ágyékszakadást szenvedett edzésen, ennek ellenére azonban küzdött tovább, ahelyett, hogy feladja a harcot.

 

A Sunday Timesnak elmondta: "A felső lécet akartam eltalálni edzésen, ezért meglőttem a labdát a pálya középső harmadából, és éreztem, hogy elszakadt az ágyékom. Rögtön tudtam."

 

"Kaptam magam mellé egy fizioterapeutát, hogy dolgozzon rajta minden nap. Fájdalomcsillapítókat szedtem. Nem akartam szólni semmit, mert nagyon sokan hatalmas munkát tettek abba, hogy egészséges legyek."

 

"Senkinek nem szóltam erről a sérülésről a torna végéig, ekkor azonban már 6 cm-es szakadás volt az ágyékomban."

 

 

Rooney világbajnokságon történő szereplése egy piros lappal ért véget, amit a Portugália elleni mérkőzésen kapott a negyeddöntőben.

 

Hozzátette: "Így visszatekintve most már azt mondom, hogy soha nem kellett volna elmennem a világbajnokságra."

 

"Ha az Európa-bajnokság ezen a nyáron kerülne megrendezésre, azt javasoltam volna Harry Kane-nek és Marcus Rashfordnak hogy ha nincsenek száz százalékos állapotban, ne erőltessék a visszatérést."

 

"Persze könnyű utólag okosnak lenni. Akkortájt 20 éves voltam, az első világbajnokságom volt és nagyon magas elvárásokat támasztottak velem szemben."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!